Immigració

Troben el cos d’un migrant al riu de la frontera mexicana amb els EUA

  • D’octubre de 2020 a maig de 2021 han mort 203 persones intentant creuar a territori nord-americà

Troben el cos d’un migrant al riu de la frontera mexicana amb els EUA

Luis Torres

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats mexicanes van trobar aquest dilluns el cos sense vida d’un home presumptament migrant al costat mexicà del riu Bravo, que recorre la frontera entre Mèxic i els Estats Units. Elements policials i cossos de rescat de les frontereres Ciudad Juárez (Chihuahua, Mèxic) i El Paso (Texas, Estats Units) van acudir al punt a les vores del riu després del migdia per l’alerta de la patrulla fronterera, que va localitzar el cos de cap per avall. Posteriorment, un equip de bombers d’El Paso va baixar al punt i va treure en bosses negres el cos sense vida del migrant, la identitat del qual encara es desconeix, igual que la causa de la seva mort.

D’acord amb números del servei de duanes i protecció fronterera dels Estats Units (CBP), l’octubre de l’any passat i fins a finals de maig de 2021 hi va haver 203 morts de migrants al llarg de la frontera entre els Estats Units i Mèxic. Els sectors de la frontera de Texas registren en conjunt el major nombre de morts amb un total de 148. La patrulla fronterera, que forma part de la CBP, va reportar un total de 250 morts de migrants al llarg de la frontera amb Mèxic l’any passat fiscal 2020.

Notícies relacionades

La migració va augmentar a Mèxic des d’octubre de 2018, quan caravanes amb milers de migrants, majoritàriament centreamericans, van començar a ingressar al país per arribar als Estats Units. El 2019 va donar la volta al món la imatge d’un pare salvadorenc i la seva filla de tot just un any ofegats al riu Bravo quan intentaven creuar als Estats Units.

Amb l’arribada aquest any de Joe Biden a la presidència dels Estats Units ha tornat a augmentar el flux migratori des d’Amèrica Central cap aquest país davant l’expectativa que aixequés les restriccions del seu antecessor, Donald Trump. L’encreuament d’indocumentats no deixa de créixer i, durant aquest any, han sigut arrestats més d’un milió de migrants al llarg de la frontera.