Recuperació

El Papa abandona l’hospital 10 dies després de la seva operació de còlon

  • Francesc torna a la seva residència del Vaticà per reposar

El Papa abandona l’hospital 10 dies després de la seva operació de còlon

RAINEWS24

3
Es llegeix en minuts
EFE

El papa Francesc ha abandonat aquest dimecres l’Hospital Agostino Gemelli de Roma, 10 dies després de sotmetre’s a una delicada operació de còlon, i ja es troba al Vaticà per reposar a la seva residència, la Casa Santa Marta.

El portaveu de la Santa Seu, Matteo Bruni, ha confirmat en un breu comunicat el que ja era un secret a crits, després que els fotògrafs parapetats dia i nit davant la clínica assistissin a la seva sortida: «El Papa ha abandonat l’hospital», ha informat.

Francesc, de 84 anys, va ser operat el 4 de juliol d’«una estenosi diverticular greu amb signes de diverticulitis esclerosant», en què se li va extreure una part del còlon i que va requerir anestèsia general, intervenció de la qual ha evolucionat favorablement.

D’aquesta manera, poc després de les 10.30 hora local, el pontífex ha abandonat l’hospital i ha tornat cap a casa a bord del Ford Focus blau que sol utilitzar en els seus trasllats.

No obstant, primer s’ha aturat a resar a la basílica romana de Santa Maria Major, davant la icona bizantina de la Mare de Déu ‘Salus Populi Romani’, un de les més venerades de la capital i davant la qual acudeix cada vegada que ha de realitzar un viatge apostòlic.

Oració pels malalts

Davant la imatge, Francesc ha agraít «el bon resultat» de la seva intervenció quirúrgica i ha dedicat una oració especial a tots els malalts, sobretot per a aquells que ha conegut al llarg d’aquests deu dies d’hospitalització.

Poc abans del migdia, el^Papa arribava a les muralles del Vaticà però, abans d’entrar per la porta del Perugino, ha decidit baixar del cotxe, del seient de copilot, i saludar els agents que feien guàrdia i els que l’havien escortat.

I ho ha fet visiblement content, amb un somriure.

Francesc posa així fi a la seva estada al Gemelli, rebatejat per Joan Pau II com el «Vaticà III» per les seves nombroses hospitalitzacions. L’avui sant ironitzava sobre la seva «tercera casa», després de la Santa Seu i de la vil·la de Castel Gandolfo, la residència estival dels papes (que Bergoglio no utilitza).

Àngelus a l’hospital

Precisament, de la mateixa manera que Wojtyla, diumenge Bergoglio va canviar la finestra del Palau Apostòlic i va sortir a un balcó de l’hospital per resar l’àngelus marià, en concret des de la desena planta, on els papes tenen un apartament privat.

L’expectació era màxima, centenars de fidels van acudir a les portes del centre per escoltar-lo, i Francesc, de bon aspecte però encara amb benes als canells, va entreveure l’ocasió perfecta per reivindicar l’accés universal a la sanitat.

«En aquests dies he experimentat la importància de tenir un bon servei sanitari, accessible a tothom, com el que hi ha a Itàlia i en altres països. Un sistema sanitari que garanteixi un bon servei accessible per a tothom», va reconèixer.

I va exclamar: «No hem de perdre aquest bé tan preciós. ¡Hem de mantenir-lo! I per aconseguir-ho hem d’esforçar-nos-hi tots, perquè serveix a tothom i requereix la contribució de tothom».

Mentre es recuperava, el Papa ha pogut passejar pels passadissos de l’hospital, ha oficiat missa a la capella de l’habitació privada i ha sopat amb els col·laboradors que l’han assistit en tot moment, dia i nit.

Copa Amèrica i Eurocopa

Dimarts a la tarda va visitar per segona vegada els nens de la unitat d’oncologia pediàtrica de l’hospital, a la desena planta, la del seu apartament, en el que ara s’entén com un comiat amb els petits, que li han escrit cartes i enviat dibuixos.

En aquests dies també se l’ha vist saludant en cadira de rodes alguns pacients, tot i que a l’àngelus ja va aparèixer dret.

Notícies relacionades

I com no podria ser de cap altra manera, com a bon aficionat al futbol, el pontífex va seguir les finals de la Copa Amèrica i de l’Eurocopa, guanyades respectivament pel seu país, l’Argentina, i Itàlia.

Ara l’espera el repòs, idoni aquest mes de juliol, en què tradicionalment el Papa redueix la seva agenda i no celebra, per exemple, les audiències generals dels dimecres per evitar la calor asfixiant de Roma als fidels.

Temes:

Papa Francesc