Una onada de violència amb 32 morts castiga Sud-àfrica

Els incidents van començar amb l’entrada a presó de l’expresident Jacob Zuma per negar-se a declarar per corrupció

Una onada de violència amb 32 morts castiga Sud-àfrica

AFP / MARCO LONGARI

1
Es llegeix en minuts

Almenys 32 persones han mort a Sud-àfrica des que van començar fa diversos dies els saquejos i la violència, segons dades d’un responsable provincial. Els primers incidents, amb rutes bloquejades i camions incendiats, es van produir divendres, l’endemà de l’empresonament de l’expresident Jacob Zuma, condemnat a una pena de presó en ferm per desacatament a la justícia al negar-se a declarar en un cas obert per corrupció.

Un total de 26 persones van morir a la província de Kwazulu-Natal (est). Se n’hi afegeixen sis que van perdre la vida en zones pròximes a Johannesburg, va informar dilluns a la nit el president, Cyril Ramaphosa.

Notícies relacionades

Zikalala va indicar que algunes de les morts van tenir lloc en «estampides en el context de disturbis», sense precisar un lloc.

Els episodis violents es van propagar després durant el cap de setmana en l’aglomeració de Johannesburg, capital econòmica del país. Els incidents van continuar en la nit de dilluns a dimarts, van constatar diversos periodistes de l’AFP, especialment a Soweto, l’immens township (àrees desfavorides reservades a persones «no blanques») a l’oest de Johannesburg.