«Llibertat d’expressió»

Trump anuncia una demanda col·lectiva contra Facebook, Google i Twitter

  • Trump va dir que buscarà provar la il·legalitat del veto dels seus comptes, però també defensar la Primera Esmena de la Constitució

Trump anuncia una demanda col·lectiva contra Facebook, Google i Twitter
1
Es llegeix en minuts

L’expresident nord-americà Donald Trump ha anunciat aquest dimecres que interposarà una demanda col·lectiva contra Facebook, Google i Twitter i els seus consellers delegats per fer-los «retre comptes» pel que considera un atac a la seva «llibertat d’expressió».

En una roda de premsa retransmesa des de Bedminster (Nova Jersey), Trump va dir que buscarà provar la il·legalitat del veto dels seus comptes, però també defensar la Primera Esmena de la Constitució i que les «Big Tech» deixin de «silenciar», «posar en una llista negra» i «cancel·lar» els nord-americans.

Suspesos per l’assalt al Capitoli

Notícies relacionades

Els comptes de Trump a les xarxes socials Facebook i Twitter es mantenen suspesos després de l’assalt violent d’una turba dels seus seguidors al Congrés dels EUA el 6 de gener, una cosa que ha qualificat des d’aleshores de «censura» i «abús». Quant a Facebook, el mes passat va anunciar que Trump es mantindria suspès almenys durant els pròxims dos anys, tot i que deixava oberta la possibilitat que pogués tornar a prendre el control del seu perfil el 2023 si no existia risc per a la seguretat.

Sense l’accés a aquestes plataformes, el magnat de Nova York s’ha hagut d’acontentar amb l’abast, molt menor, que li oferia la seva pàgina personal, ‘From the Desk of Donald J. Trump’, que finalment va acabar tancant un mes després de posar-la en marxa.