Pitjors xifres des del febrer

Portugal paralitza la desescalada pel repunt de casos de Covid

  • Salut notifica 1.604 contagis nous divendres i un augment de la incidència no vist des de fa quatre mesos

Portugal paralitza la desescalada pel repunt de casos de Covid

Pedro Nunes

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Salut de Portugal ha notificat aquest divendres uns altres 1.604 contagis de coronavirus, mentre la incidència ha pujat fins als 137,5 casos per 100.000 habitants a catorze dies, xifres que no s’havien registrat al país des del mes de febrer passat.

En total, s’han confirmat ja fins ara 871.483 casos acumulats, dels quals 17.081 corresponen a malalts morts, quatre més que en la jornada anterior. La xifra de recuperats ascendeix aquest divendres a 823.960, després de les 857 altes mèdiques de l’últim dia.

Els ingressos continuen pujant, però a un ritme lent, amb quatre persones més en planta, per a un total de 431, i dues més en unitats de cures intensives, on hi ha 108 convalescents. El nombre de casos actius ha pujat també a més de 700, deixant ja 30.442, informa la Direcció General de Salut (DGS).

Focus a Lisboa

Notícies relacionades

La regió de Lisboa i Vall del Tajo continua sent el principal focus d’aquest augment del nombre de casos que s’ha anat registrant en les últimes setmanes, amb 1.049. Les morts d’aquest divendres també han tingut lloc a la capital, corresponen a les de dues persones que superaven els 80 anys.

El Govern preveu que les xifres de nous casos continuïn augmentant durant les pròximes setmanes, per la qual cosa han decidit paralitzar el pla de desescalada a nivell nacional, i fins i tot fer retrocedir en el mateix a alguns municipis de l’àrea metropolitana de Lisboa, sota tancament perimetral els caps de setmana.