L’amenaça del virus

Israel reinstaura l’ús de mascareta en llocs públics tancats en vista del repunt de Covid-19

Tot just una setmana després de l’aixecament de l’ús de mascaretes, creix la preocupació per l’augment de casos de coronavirus

Israel reinstaura l’ús de mascareta en llocs públics tancats en vista del repunt de Covid-19

JACK GUEZ / AFP

1
Es llegeix en minuts

Divendres el govern israelià va anunciar el restabliment de l’ús de mascareta als llocs públics tancats, després d’un augment del nombre de contagis de Covid-19, en un país on més de la meitat de la població està totalment vacunada.

«En vista de l’augment dels contagis, el Ministeri de Salut va anunciar que a partir del migdia d’avui [divendres], la mascareta serà obligatòria en tots els llocs tancats, tret dels domicilis», va dir el ministeri en un comunicat.

Notícies relacionades

Així, la normalitat trontolla a Israel. Tot just una setmana després de l’aixecament de l’ús de mascaretes, creix la preocupació per l’augment de casos de coronavirus. Tot i que més del 60% de la població està inoculada amb una de les dues dosis, la nova variant delta del virus posa en risc la pràctica immunitat aconseguida en els últims mesos. Nous brots locals han provocat la taxa d’infecció més alta en dos mesos aquest dilluns. 

Unes 125 persones han donat positiu a tot el país. Al voltant del 70% de les noves infeccions van ser amb la variant delta, segons ha informat Chezy Levy, director general del Ministeri de Salut. Els brots locals van des de l’Exèrcit fins al sistema educatiu amb dos soldats i nou docents de dues escoles diferents infectats. Amb el país tancat i barrat, Israel es protegeix per evitar repetir els errors del passat.

Temes:

Israel