Accident

L’Armada dominicana busca diversos desapareguts després que hagi bolcat una embarcació

  • L’organisme revela que ha rescatat almenys sis persones i creu que «probablement no s’hagi produït successos lamentables»

L’Armada dominicana busca diversos desapareguts després que hagi bolcat una embarcació
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres efectius de l’Armada de la República Dominicana treballen en la recerca d’un número indeterminat de persones que viatjaven a bord d’una embarcació que va bolcar a prop de les costes de Samaná (nord-est) quan feien un viatge il·legal a Puerto Rico. Tres unitats navals participen en les tasques, segons van confirmar a EFE fonts de l’Armada Dominicana, que ja ha pogut rescatar diversos nàufrags. El portaveu de l’organisme, el coronel José Vásquez, va assegurar que almenys sis persones van ser rescatades i que aquestes es troben en condicions estables. «Afortunadament, el naufragi va tenir lloc a prop de la costa, pròxim a la platja El Francés, i alguns dels que anaven a l’embarcació van arribar a la riba nedant, segons van confirmar veïns del lloc i personal de la nostra institució», va dir Vásquez a EFE.

Notícies relacionades

L’oficial va dir que les tres unitats navals que participaven en les tasques de rescat es van retirar al caure la tarda a causa de l’augment de l’onatge i a la poca visibilitat, però que aquest dissabte tornaran. «L’experiència dels nostres oficials suggereix que, probablement, no s’hagin produït successos lamentables amb relació al naufragi, ja que les tasques de recerca van ser bastant àmplies durant moltes hores del dia d’avui», va afegir el portaveu.

De moment, també es desconeix el nombre exacte d’ocupants del iol, que es va aventurar a mar obert amb rumb a Puerto Rico en «condicions marítimes complicades» per a la navegació, van apuntar des de la institució.