Llançament de míssils

Israel torna a atacar la Franja de Gaza

  • El sud del país israelià ha patit almenys 20 focs, dels quals acusen la unitat de globus incendiaris de Hamàs

Israel torna a atacar la Franja de Gaza

Ashraf Amra/APA

1
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

Israel va llançar aquest dimarts a la nit un nou atac aeri sobre la Franja de Gaza com a resposta als almenys 20 incendis que es van produir al sud d’Israel provocats presumptament per globus incendiaris llançats des de l’altra banda de la frontera israeliana prèviament a la Marxa de les Banderes.

L’Exèrcit d’Israel ha indicat al seu compte de Twitter que aquests atacs han arribat a objectius militars del Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) al sud de la Franja i a Ciutat de Gaza. «Les Forces de Defensa d’Israel (FDI) estan preparades per a tots els escenaris, inclosa la represa de les hostilitats, davant els continus actes terroristes de la Franja de Gaza», han apuntat.

L’agència oficial de notícies palestina Wafa també ha informat que s’han llançat dos míssils sobre el sud de la Franja, i almenys un a Ciutat de Gaza que han provocat danys materials i, per ara, no s’ha informat de ferits.

Notícies relacionades

El Servei de Bombers i Rescat israelià ha indicat prèviament a la celebració de la Marxa de les Banderes que s’han produït almenys 20 incendis al sud d’Israel i que succeeixen després que la unitat de globus incendiaris de Hamàs anunciés la represa de les seves operacions després de l’autorització per portar a terme la marxa. La controvertida marxa havia de tenir lloc el 10 de maig, si bé va ser suspesa després que Hamàs disparés diversos projectils contra la ciutat en resposta a la repressió de les manifestacions contra els desallotjaments a Sheikh Jarrah i la irrupció d’agents israelians a la mesquita d’Al-Aqsa, el tercer lloc més sagrat per als musulmans. Aquests incidents van derivar en onze dies de combats a la Franja de Gaza, en què van morir més de 250 palestins i dotze persones a Israel, entre les quals, una dona índia i dos filipins, així com més de 20 palestins morts en mans de les forces de seguretat israelianes a Cisjordània.

En aquest context, i davant el temor d’un possible augment de les tensions a causa del seu recorregut, el Govern va decidir tornar a suspendre la marxa la setmana passada, decisió que ha sigut rebutjada per la nova formació, que va decidir donar-hi el vistiplau, cosa que va provocar que Hamàs amenacés amb possibles conseqüències.