Tret d’en determinats casos

França deixarà d’obligar a portar mascareta en exteriors a partir de dijous

  • Castex també anuncia que diumenge s’aixeca toc de queda

  • Sánchez informa que «aviat» la mascareta deixarà de ser obligatòria en exteriors

França deixarà d’obligar a portar mascareta en exteriors a partir de dijous

REUTERS / GONZALO FUENTES

1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

S’han acabat les mascaretes al carrer a França. Aquest dimecres el primer ministre, Jean Castex, ha anunciat que l’ús de mascaretes deixarà de ser obligatori en espais oberts a partir d’aquest dijous, i que, a partir de diumenge, ja no s’aplicarà el toc de queda, cosa que suposa avançar uns canvis que estaven previstos inicialment per a l’1 de juliol.

«Aixecarem l’obligació general de portar mascaretes a l’exterior», ha afirmat Castex al terme del Consell de Ministres. D’aquesta forma, només serà sent necessari portar-la «en certes circumstàncies», cosa que implica bàsicament llocs freqüentats o on no es pugui guardar una distància mínima.

El primer ministre, que precisament aquest dimecres havia culminat el seu aïllament per un contacte estret amb un positiu per Covid-19, ha justificat l’acceleració dels plans en què «la situació sanitària millora més ràpid del que s’esperava». En aquest sentit, ha considerat «particularment positiva» la reducció de la pressió hospitalària.

Dimarts les autoritats sanitàries van notificar una mica més de 3.200 casos de Covid-19, ja lluny dels pics de març i abril. França acumula més de 5,7 milions de positius i més de 84.000 víctimes mortals, segons el Ministeri de Sanitat.

A Espanya, aviat

Notícies relacionades

Precisament, a Espanya, Pedro Sánchez, ha anunciat que «aviat» la mascareta deixarà de ser obligatòria al carrer. «Aviat abandonarem les mascaretes al carrer» gràcies al fet que Espanya ha aconseguit «velocitat de creuer en la vacunació», ha dit el president durant una trobada empresarial a Madrid, acompanyat pel president de Corea del Sud, Moon Jae-in, que ha viatjat a Espanya en visita d’Estat.

La retirada de la mascareta és un dels assumptes que tenen sobre la taula el Ministeri de Sanitat i les autonomies tenint en compte la bona evolució de la pandèmia i del ritme de vacunació a Espanya.