Agressió d’insurgents

Almenys 8 morts i 13 persones ferides en un atac al Pakistan

  • Els militars de l’emplaçament agredit van informar que quatre o cinc agressors també van morir

Almenys 8 morts i 13 persones ferides en un atac al Pakistan

HASNAIN ALI / ZUMA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys vuit persones van morir, quatre de les quals, soldats, i 13 van resultar ferides en l’atac d’un grup d’insurgents contra un emplaçament militar a la ciutat de Quetta, a la volàtil província del Balutxistan, al sud-oest del Pakistan, va informar aquest dimarts l’Exèrcit.

L’atac es va produir dilluns a la tarda a la zona de Pir Ismalil Ziarat quan el grup d’insurgents va atacar un emplaçament del cos fronterer Frontier Corps. «Durant l’intercanvi de trets quatre valents soldats del FC (Frontier Corps) van morir, mentre que sis més van resultar ferits», va indicar en un comunicat l’oficina de comunicació de l’Exèrcit pakistanès (ISPR). Els militars van afegir que quatre o cinc atacants van morir en l’incident i que set o vuit més van resultar ferits.

Notícies relacionades

A més, dilluns dos soldats més van resultar ferits quan al vehicle en el qual viatjaven va ser atacat amb un artefacte explosiu improvisat (IED, sigles en anglès) al districte de Turbat a prop de la frontera amb l’Iran, també al Balutxistan. L’ISPR no va indicar quin grup terrorista o organitzacions van ser responsables dels atacs.

El Balutxistan és una de les regions més conflictives del Pakistan, amb la presència de grups armats separatistes, faccions talibanes i grups gihadistes. A finals d’abril, en un dels últims atacs de rellevància a la regió, els talibans pakistanesos van matar cinc persones i en van ferir 15 en un hotel de luxe de Quetta, en un atac suïcida contra l’ambaixador xinès al Pakistan, que no es trobava al lloc en el moment de l’explosió.