320.850 espanyols amb permís

Gairebé cinc milions d’europeus podran quedar-se al Regne Unit

  • Els estatus migratoris d’«assentat» o «preassentat» permeten quedar-se allà després del Brexit

1
Es llegeix en minuts

Gairebé cinc milions d’europeus, entre ells 320.850 espanyols, van obtenir fins al 31 de març els estatus migratoris d’«assentat» o «preassentat» al Regne Unit, que permeten quedar-se al país després de la seva sortida el 2020 de la Unió Europea (UE), segons les xifres difoses avui pel ministeri britànic de l’Interior.

Segons aquestes dades, fins aquesta data i des que es va obrir preliminarment l’agost del 2018 el procés de tràmits, es van rebre 5,3 milions de sol·licituds, de les quals un 6% són «repetides»; és a dir, que una mateixa persona en fa dos, per exemple al canviar de l’estatus provisional de preassentat al d’assentat, que garanteix residència indefinida amb plens drets.

Per zones i nacionalitats

Un 90% de les sol·licituds es van fer a Anglaterra; un 5% a Escòcia; un 2% al País de Gal·les, i un altre 2% a Irlanda del Nord.

El punt del Regne Unit on més sol·licituds s’han rebut és el barri de Newham, a l’est de Londres, amb 125.620, mentre que, per nacionalitats, els que lideren són els polonesos, amb 975.180. Els segueixen, als primers cinc llocs, els ciutadans de Romania (918.270), Itàlia (500.550), Portugal (376.440) i Espanya (320.850), que en conjunt representen un 58% del total, indiquen les estadístiques.

El termini

Notícies relacionades

A l’anunciar aquestes dades, el secretari d’Estat britànic de Futures Fronteres i Immigració, Kevin Foster, va recordar que «s’esgota el temps», fixat fins al pròxim 30 de juny, perquè els ciutadans de la UE regularitzin la seva situació migratòria.

«Quan ho facin, s’uniran als milions que ja s’han assegurat per llei l’estatus necessari per continuar vivint i treballant aquí», va afirmar.