Escalada de violència al Pròxim Orient

Israel avisa que es continuen llançant coets des de Gaza, on hi ha almenys tres morts més

  • Hamàs afirma haver disparat contra sis bases de la Força Aèria israeliana

Israel avisa que es continuen llançant coets des de Gaza, on hi ha almenys tres morts més
3
Es llegeix en minuts
Andrea López-Tomàs

Les Forces de Defensa d’Israel (FDI) han denunciat aquest dimecres el llançament de més coets des de la Franja de Gaza, on tres persones han mort en atacs aeris israelians en les últimes hores. L’Exèrcit israelià ha informat del so de les sirenes antiaèries al sud d’Israel aquest dimecres al matí, si bé al llarg de la matinada han saltat les alertes a Sderot, Asdod o Rehovot, entre d’altres, recullen mitjans israelians. Abans d’aquests llançaments des de la Franja, les FDI van informar, encara dimarts a la nit, de «forts» bombardejos contra Israel, en concret en comunitats del sud, si bé no es van notificar ferits.

D’altra banda, la Força Aèria d’Israel va portar a terme desenes d’atacs successius a la Franja de Gaza pels volts de la mitjanit, prolongats durant uns 30 minuts i que es van concentrar a la ciutat de Khan Yunis, al sud-oest de Gaza. També s’ha informat d’atacs israelians durant aquest dimecres a la matinada a la Ciutat de Gaza, entre els quals, un bombardeig a un edifici al carrer Al-Shuhada, en què han mort almenys tres civils i tres més han resultat ferits, informa l’agència oficial palestina WAFA.

D’altra banda, mitjans palestins han informat d’atacs israelians a primeres hores d’aquest dimecres al matí també a un edifici residencial a Ciutat de Gaza, així com a Jabalya, Khan Yhunis, Rafah o la regió d’Al-Maghazi, entre d’altres. Segons l’agència palestina Maan, un avió israelià ha bombardejat un edifici residencial al carrer Al-Saftawi, al nord de la Ciutat de Gaza, i un altre ha destruït l’edifici Al-Muntada, a l’est de Khan Yunis.

D’altra banda, el Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) va afirmar haver llançat coets contra sis bases de la Força Aèria israeliana dimarts a la nit. Hamàs va precisar que es tractaven de les bases Hatzor, Hatzerim, Nevatim, Tel Nof, Palmachim i Ramon, recull ‘The Times of Israel’.

«Absència de responsabilitat internacional»

Mentre el conflicte continua amb més atacs en la desena jornada des de l’escalada del conflicte, l’ambaixador palestí a l’ONU, Ryad Mansour, ha condemnat que el Consell de Seguretat no hagi encara emès una resolució respecte a la situació. Mansour ha lamentat que Israel, «la potència ocupant», està «cometent crims de guerra, violant tots els drets humans, causant morts generalitzades, ferits i una destrucció brutal, en absència de responsabilitat internacional», recull WAFA. Així, ha remarcat la necessitat de prendre mesures immediates per protegir el poble «indefens» «al Territori Palestí Ocupat, inclòs Jerusalem Oriental i especialment ara a la Franja de Gaza assetjada».

Notícies relacionades

El Consell de Seguretat va celebrar aquest dimarts la seva quarta reunió per tractar la situació a Israel i els territoris palestins, una trobada que hauria acabat novament sense resultat, segons han indicat fonts diplomàtiques involucrades en la trobada a ‘The Times of Israel’. La sessió, convocada per Noruega, la Xina i Tunisia, es va celebrar a porta tancada i després que en l’anterior, la tercera, els Estats Units tornessin a bloquejar una declaració conjunta per demanar l’alto el foc a les dues parts.

Almenys 217 persones han mort, entre les quals, 63 menors d’edat, i1.500 més han resultat ferides a causa dels bombardejos executats des del 10 de maig per Israel contra la Franja de Gaza, segons l’últim balanç facilitat per les autoritats de l’enclavament palestí. Del bàndol israelià cal sumar la mort de dotze persones a Israel pel tret de projectils des de la Franja i les de més de 20 palestins a Cisjordània en el marc de la repressió de les últimes mobilitzacions per condemnar l’ofensiva contra Gaza i els successos a Jerusalem.