Recomanació del CDC

Nova York elimina l’obligatorietat de la mascareta per a vacunats

  • Es continuaran requerint mascaretes en el transport públic, les escoles i «alguns entorns comunitaris» com llars d’avis, presons i refugis per a persones sense llar

Nova York elimina l’obligatorietat de la mascareta per a vacunats
1
Es llegeix en minuts

El governador de Nova York, Andrew Cuomo, ha anunciat aquest dilluns que l’estat adoptarà les noves recomanacions de mascaretes del Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC), i per tant permetrà que les persones completament vacunades no portin mascaretes en la majoria dels llocs. «A partir de dimecres, l’estat de Nova York adoptarà la nova recomanació de distanciament social i mascaretes del CDC per a les persones vacunades», ha tuitejat Cuomo. «Les persones no vacunades hauran de continuar utilitzant mascareta», ha matisat.

Cuomo ha dit que es continuaran requerint mascaretes en el transport públic, les escoles i «alguns entorns comunitaris» com llars d’avis, presons i refugis per a persones sense llar. Malgrat les recomanacions actualitzades, els centres privats encara podran requerir les mascaretes per accedir-hi.

La meitat de la població, vacunada

El governador de Nova York ha declarat que el 52,2% dels adults de l’estat estan completament vacunats i el 61,8% té almenys una dosi d’una vacuna contra el coronavirus. Fins ara s’han administrat més de 17,6 milions de dosis de vacunes.

Notícies relacionades

L’adopció d’aquestes noves pautes de l’ús de mascareta coincideix amb la reobertura planificada de Nova York, que eliminarà la majoria de les restriccions de capacitat a les botigues i comerços. Aquesta setmana també marcarà la tornada del servei de metro de 24 hores a la ciutat.

«Tornar a la vida significa no només tornar a la feina, sinó tornar a la vida com la disfrutem a Nova York, la gent disfruta estant aquí i això és el que fa que Nova York sigui ‘Nova York’», ha dit Cuomo.