Corrupció política

La Fiscalia investiga el canceller d’Àustria per aportar un testimoni fals davant una comissió del Parlament

  • Segons alguns mitjans, la Fiscalia assumeix, entre d’altres, que quan la comissió parlamentària va demanar accedir als correus electrònics del canceller, aquest va amagar l’existència d’una de les tres direccions d’‘email’ que estava utilitzant

  • Quan es va fer públic el vídeo que va destapar la trama el mes de maig del 2019, Strache va dimitir com a vicecanceller i Kurz va posar fi a la coalició

La Fiscalia investiga el canceller d’Àustria per aportar un testimoni fals davant una comissió del Parlament
1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia per a Assumptes Econòmics i Corrupció austríaca ha confirmat aquest dimecres que el canceller Sebastian Kurz està sent investigat per aportar presumptament un fals testimoni davant una comissió del Parlament que investigava el presumpte flux de diners des d’empreses al Govern i possibles nomenaments a dit.

Un portaveu de la Fiscalia ha confirmat la informació i ha assenyalat que la indagació respon a les queixes presentades per diverses formacions polítiques. Aquesta investigació es va obrir després d’identificar presumptes indicis de corrupció per part de la seva formació, el Partit del Poble, i del Partit Llibertat, d’ultradreta, que junts conformaven el govern anterior, a través d’un vídeo. En les imatges filtrades apareixia l’antic cap del Partit de la Llibertat Heinz Christian Strache a Eivissa i assegurava que s’havien realitzat donacions polítiques «secretes» des de les empreses austríaques més importants.

Dimissions i acusacions

Notícies relacionades

Quan es va fer públic el vídeo el mes de maig del 2019, Strache va dimitir com a vicecanceller i Kurz va posar fi a la coalició. Ara, els fiscals estan investigant la implicació del cap del Gabinet austríac. Kurz, per la seva banda, ha indicat que no contempla la possibilitat de dimitir fins i tot si és condemnat. «Honestament, no m’ho puc imaginar», ha dit abans de matisar que va mirar de respondre a les preguntes de la comissió de forma franca.

La Fiscalia els acusa d’haver fet declaracions falses a la comissió parlamentària que investiga l’anomenat cas Eivissa. «Em vaig esforçar sempre, i durant hores, a contestar totes les preguntes el millor possible, dins del que podia recordar, i d’acord a la veritat, malgrat que es tracta de temes de fa anys i que no tenen a veure amb els temes principals del meu Govern», ha dit Kurz. Segons alguns mitjans, la Fiscalia assumeix, entre d’altres, que quan la comissió parlamentària va demanar accedir als correus electrònics del canceller, aquest va amagar l’existència d’una de les tres direccions d’‘email’ que estava utilitzant.

Temes:

Àustria