Segona en poc temps

La mort d’una noia mostra la tragèdia dels accidents laborals a Itàlia

La dona va morir aixafada pel cilindre d’una màquina del taller tèxtil en què treballava

La mort d’una noia mostra la tragèdia dels accidents laborals a Itàlia
2
Es llegeix en minuts

La mort de Luana D’Orazio, de 22 anys i mare d’un nen de 5, que va morir aixafada pel cilindre d’una màquina del taller tèxtil en què treballava a Prato (centre d’Itàlia), ha commocionat l’opinió pública italiana i ha revelat l’alt nombre de morts per accidents laborals al país.

El fiscal de Prato ha obert una investigació sobre la mort de la noia i hi ha dues persones investigades, mentre que s’intenta aclarir què va poder passar perquè la jove fos arrossegada pel cilindre de la màquina en què estava treballant, revelen avui mitjans italians.

Cap dels companys de feina es va adonar aquest dilluns del que estava passant i només després van trobar el cos de la noia dins de la màquina, per això les investigacions es concentren ara a comprovar si va funcionar una fotocèl·lula de seguretat que hauria d’haver impedit l’accident.

Denúncia sindical

Després de la mort de la noia, els tres sindicats majoritaris del país –CGIL, CISL i UIL– van denunciar en una nota conjunta que encara hi ha feines on no es respecten «els estàndards de seguretat esperats».

Van denunciar que es tracta de la segona mort, des de principis d’any, per accident laboral en aquest àrea de la Toscana dedicada a la indústria tèxtil, amb referència al cas de Sabri Jaballah, de 23 anys, d’origen tunisià i que va morir fa tres mesos, el 2 de febrer passat, en una empresa tèxtil de Montale, aixafat per una premsa.

Els sindicats han organitzat algunes mobilitzacions del sector per divendres vinent, amb la intenció d’exigir més mesures de seguretat.

La seguretat laboral

Amb la mort de la Luana, a Itàlia les morts per accident laboral en els primers tres mesos de l’any han sigut 185, respecte a les 166 del mateix trimestre de l’any passat, cosa que suposa un 11,4% més, segons els informes de l’Institut Nacional per a la Prevenció Laboral (INAIL).

Notícies relacionades

«La mort de Luana D’Orazio és una notícia terrible. Això et deixa consternat. La seguretat a la feina ha de ser el compromís diari, continu i incessant de tots», va escriure a les xarxes socials el secretari general del Partit Demòcrata (PD), Enrico Letta.

Mentre el líder de la Lliga, l’ultradretà Matteo Salvini, va assenyalar: «No es pot morir així. Seguretat a la feina, controls minuciosos, compliment de les normes, a més del ‘dia del treballador’, aquestes han de ser les prioritats per a tothom».