Segueix els passos de Grècia

Itàlia reobrirà el turisme a mitjans de maig

  • Draghi anuncia que es permetran els desplaçaments entre regions abans que s’activi al juny el passaport sanitari europeu

Itàlia reobrirà el turisme a mitjans de maig
2
Es llegeix en minuts

El primer ministre Mario Draghi va dir el dimarts que espera que el turisme pugui reprendre’s a Itàlia a mitjans de maig, quan s’obrin els viatges entre les regions, per intentar així impulsar l’economia i compensar un 2020 catastròfic.

En la seva intervenció al final d’una reunió de ministres de turisme del G-20, Draghi va dir que el sistema de passaports sanitaris de la Unió Europea (UE) estaria en marxa a mitjans de juny, cosa que permetria viatjar més fàcilment pel continent.

«A l’espera del certificat europeu (...) tenim un passaport verd nacional que permetrà a la gent desplaçar-se d’una regió a una altra i que serà operatiu a mitjans de maig, de manera que no esperarem fins a mitjans de juny per al passaport de la UE», va dir Draghi. «A mitjans de maig els turistes podran tenir el passaport italià, així que ha arribat el moment de reservar les vacances a Itàlia», va dir.

Grècia ja permet el turisme

Itàlia segueix així els passos de Grècia, que va anunciar que obriria formalment les seves fronteres al turisme el pròxim 14 de maig. No obstant, ja permet des del 19 d’abril l’arribada de turistes de la UE, Estats Units, Regne Unit, Sèrbia, Israel i Emirats Àrabs Units, que no han d’estar en quarantena si es vacunen o donen negatiu en les proves de Covid-19.

Vacunació a Itàlia

La campanya de vacunació s’ha accelerat en les últimes setmanes a Itàlia. Després de tres mesos de confinament, la millora de les seves xifres de contagis i la reducció de l’impacte del virus va permetre la posada en marxa d’un pla gradual de desescalada. El 26 d’abril es va materialitzar la reobertura de les escoles i dels sectors que realitzen activitats a l’aire lliure. Una decisió que va tornar l’activitat a cines, bars, teatres i restaurants del país. Aquest dilluns, l’illa de Procida, al sud, va ser la primera zona italiana declarada lliure de coronavirus, ja que es va aconseguir vacunar el 90% de la població en pocs dies.

Notícies relacionades

Tot i així, la pandèmia no acaba de frenar. Itàlia va registrar 305 morts relacionades amb el coronavirus aquest dimarts, davant les 256 del dia anterior, segons el Ministeri de Sanitat, mentre que el recompte diari de nous contagis va augmentar a 9.116 des dels 5.948. La xifra de pacients hospitalitzats amb el virus s’ha reduït l’últim dia, passant de 18.395 a 18.176. Tot i que avui hi ha hagut més ingressos a les unitats de cures intensives, el total de pacients ha descendit lleugerament de 2.490 a 2.423.

Des de la irrupció del brot el febrer de l’any passat, Itàlia ha registrat 121.738 morts, la segona xifra més alta d’Europa després del Regne Unit i la setena del món. El país ha notificat 4,06 milions de casos de contagis de Covid-19 fins ara.