Gir diplomàtic

L’Iran i l’Aràbia Saudita obren un nou capítol en les seves relacions

El règim de Teheran saluda el «canvi de to» de la monarquia del Golf després que el príncep hereu Mohamed bin Salman afirmés que Riad desitja tenir «bones» relacions amb la República islàmica

L’Iran i l’Aràbia Saudita obren un nou capítol en les seves relacions
1
Es llegeix en minuts

L’Iran ha saludat el «canvi de to» de l’Aràbia Saudita, el seu rival regional, després de les declaracions que va fer el príncep hereu saudita, Mohamed bin Salman, en les quals va afirmar que Riad desitjava mantenir «bones» relacions amb Teheran.

El règim xiïta iranià i el sunnita saudita van trencar relacions diplomàtiques el 2016. Feia anys que tots dos s’acusava mútuament de desestabilitzar el Pròxim Orient. A més, l’Aràbia Saudita és un aliat dels Estats Units, enemic de la República Islàmica.

Dimarts passat, Bin Salman va dir que «l’Iran és una país veí i el que desitgem és tenir bones i especials relacions amb l’Iran». Una declaració que representa un canvi de discurs i una declaració d’intencions de la monarquia del Golf.

Arribar a la pau

«L’Iran ha sigut pioner en la cooperació regional i felicita el canvi de to de l’Aràbia Saudita», ha afirmat aquest dijous el portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers de l’Estat persa, Saïd Khatibzadeh, en un comunicat.

Notícies relacionades

«Adoptant punts de vista constructius basats en el diàleg, els dos països importants de la regió i del món islàmic poden superar les diferències i obrir un nou capítol de cooperació per assolir la pau, l’estabilitat i el desenvolupament regional», afegeix el comunicat.

El 19 d’abril, un responsable del Govern de l’Iraq va confirmar una reunió a Bagdad entre responsables iranians i saudites.