Pels seus negocis a Ucraïna

La policia registra l’apartament de Rudy Giuliani, l’advocat de Donald Trump

  • Fa temps que les autoritats federals investiguen si Giuliani va pressionar il·legalment el Govern de Trump el 2019 en favor de funcionaris i empresaris ucraïnesos

undefined36233369 files  this file photo taken on october 13  2016 shows forme161110220741

undefined36233369 files this file photo taken on october 13 2016 shows forme161110220741 / DAVID KOHL

1
Es llegeix en minuts

La policia federal de Nova York ha registrat aquest dimecres l’apartament Rudy Giuliani, l’exalcalde de Nova York i advocat personal de l’expresident Donald Trump, i han procedit a confiscar dispositius electrònics, inclòs el seu telèfon mòbil, segons han informat els mitjans locals.

Segons el diari ‘The New York Times’, l’ordre de registre va ser dictada en relació amb una investigació oberta en un tribunal federal de Manhattan sobre els negocis de Giuliani a Ucraïna. El febrer passat, el diari va revelar que alts funcionaris del Departament de Justícia nord-americana durant l’Administració de Donald Trump van mirar repetidament d’impedir que els fiscals federals a Manhattan investiguessin les relacions de l’advocat del mandatari amb personalitats ucraïneses. Segons va informar llavors el diari, aquests funcionaris van evitar que es fes un pas crucial en la investigació sobre Giuliani, retardant una ordre de registre dels seus arxius electrònics.

Figura important en l’‘impeachment’

Rudolph Giuliani ha sigut una figura central en els dos judicis polítics contra l’expresident, primer treballant en nom de l’exmandatari a Ucraïna, després encapçalant una campanya per revertir els resultats electorals i en la manifestació celebrada poc abans que els partidaris de Trump assaltessin violentament el Capitoli.

Notícies relacionades

Fa temps que les autoritats federals investiguen si Giuliani va pressionar il·legalment el Govern de Trump el 2019 en favor de funcionaris i empresaris ucraïnesos que, suposadament, ajudaven l’advocat a buscar draps bruts sobre els rivals polítics de Trump, inclòs l’actual president Joe Biden, que en aquell moment era un dels aspirants demòcrates a convertir-se en el candidat del partit a les eleccions presidencials.

L’emissió d’una ordre de registre suposa que els investigadors han persuadit el jutge que tenen prou raons per creure que Giuliani ha incorregut en accions il·legals i que la recerca podria donar evidències sobre el suposat crim.