Polèmica al Regne Unit

El soci de la nova companyia del príncep Andreu és un exbanquer acusat d’assetjament sexual

El duc de York comparteix projecte empresarial amb Harry Keogh, que va deixar el 2018 el càrrec de director executiu del banc privat de la reina per denúncies d’algunes empleades

El soci de la nova companyia del príncep Andreu és un exbanquer acusat d’assetjament sexual
2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El príncep Andreu té com a soci a la seva nova companyia Harry Keogh, un exdirectiu de la banca Coutts que va haver de deixar el càrrec per acusacions d’assetjament sexual. L’elecció del duc de York, vinculat a l’escàndol sexual del bilionari Jeffrey Epstein, torna a qüestionar el comportament i criteri del fill d’Isabel II, caigut en desgràcia i apartat de les funcions reals. D’acord amb ‘The Times’, Andreu va crear la companyia amb Keogh el mes de juny passat.

 L’ex director executiu de Coutts, el banc privat de la reina, va ser objecte d’una investigació interna el 2015, segons va publicar el ‘The Wall Street Journal’, acusat d’haver tocat l’entrecuix d’una jove empleada. L’executiu, descrit com «un amic i conseller del duc», tenia fama d’assetjador i algunes dones de l’entitat s’havien negat a treballar amb ell. La firma li va imposar mesures disciplinàries amb una advertència per escrit i la retirada d’una bonificació. Keogh finalment va marxar el 2018 després d’un acord les clàusules del qual són secretes. Aquell any va ser un dels convidats al casament de la princesa Beatriu, filla d’Andreu, amb qui feia molts anys que es relacionava.

Poc transparent

La nova empresa, anomenada Lincelles (en record d’una batalla del segle XVIII en què les tropes britàniques comandades pel llavors duc de York van vèncer els francesos), ha sigut concebuda com una companyia il·limitada i això significa que no està obligada a revelar els seus beneficis, ingressos, o la manera com porta els negocis, cosa que diu molt poc a favor de la transparència, quan plou sobre mullat.

En el passat, quan recorria el món assumint el paper de «mediador» i «ambaixador honorari» en operacions comercials del Regne Unit, es va qüestionar repetidament el paper fosc del duc i les seves finances. La vida de luxe que portava estava molt per sobre de les seves possibilitats. 

A la nova companyia controla el 75% i un altre dels participants, al costat de Keogh, és un advocat, Charles Douglas, conseller especialitzat en fons en paradisos fiscals. La nova firma servirà, d’acord amb el ‘The Times’, per manejar les inversions familiars del fill d’Isabel II, apartat des del novembre del 2019 de qualsevol tasca oficial en nom de la Corona.

Interrogatori pendent

Notícies relacionades

La decisió d’apartar-lo de totes les funcions reals es va prendre després de la catastròfica entrevista concedida a la BBC sobre els seus contactes i viatges amb Epstein, que s’havia suïcidat pocs mesos abans a la presó a Nova York. El duc està acusat d’haver mantingut relacions sexuals amb Virginia Giuffre, quan la noia tenia 17 anys, a casa de la seva amiga Ghislaine Maxwell a Londres. Maxwell és actualment a la presó als Estats Units a l’espera de judici per tràfic de dones. L’FBI ha mirat d’interrogar Andreu, però de moment no ho ha aconseguit.

  

Temes:

Regne Unit