Aldarulls nocturns

Més d’un centenar de ferits en una sèrie d’enfrontaments a Jerusalem Est

  • La Policia ha detingut 50 persones per tirar pedres i llançar focs artificials

Més d’un centenar de ferits en una sèrie d’enfrontaments a Jerusalem Est
1
Es llegeix en minuts

Més d’un centenar de persones han resultat ferides dijous a la nit en una sèrie d’enfrontaments registrats a la Ciutat Vieja de Jerusalem Est, on s’han produït una seguit de disturbis entre palestins i extremistes jueus que es manifestaven contra els àrabs.

Els enfrontaments han començat després que un grup d’uns 300 extremistes jueus s’aproximés a la Porta de Damasc al crit de ‘mort als àrabs’, segons informacions del diari ‘The Times of Israel’. Allà han topat amb contramanifestants palestins, que els han fet front.

La Policia, que s’ha desplegat fins a la zona per separar els dos grups, ha patit també atacs, com el llançament de pedres que, tal com han alertat els agents, provenien del costat palestí. En aquest sentit, han decidit fer ús de gas lacrimogen i canons d’aigua per dispersar els presents en una zona que ha sigut recentment escenari de disturbis i tensions des que va començar el ramadà.

Multitud de ferits

La Mitja Lluna Palestina ha indicat que almenys 105 palestins han resultat ferits, dels quals 22 han hagut de ser hospitalitzats, mentre que la Policia estima, per la seva banda, que són una vintena els agents ferits pels enfrontaments. Tres d’ells han hagut de desplaçar-se fins a un hospital de la zona.

La Policia ha explicat, a més, que unes 50 persones han sigut detingudes per llançar pedres i focs artificials, així com assaltar agents i portar a terme altres actes violents al llarg de la nit. Tots ells hauran d’acudir aquest divendres al jutjat. Els agents també han assenyalat que els extremistes jueus també han llançat pedres i han calat foc al mobiliari urbà en diversos punts de la ciutat.

Notícies relacionades

Els enfrontaments han tingut lloc un dia després que es produïssin una sèrie de baralles entre àrabs i jueus a Jerusalem. En resposta a aquests successos, el grup supremacista Lehava havia convocat una protesta per recolzar l’«honor nacional».

Així, uns 300 membres del grup d’extrema dreta van marxar cap a la Porta de Damasc, on s’havia convocat una contramanifestació palestina. Si bé la Policia havia engegat un dispositiu per prevenir que el grup arribés a la zona, desenes d’extremistes jueus han aconseguit aproximar-s’hi.