Exercicis militars

Indonèsia busca el submarí desaparegut

  • Les autoritats han anunciat que el vaixell té prou oxigen per aguantar submergit 72 hores

  • Singapur i Malàisia ja han enviat reforços per accelerar el rescat

Indonèsia busca el submarí desaparegut
1
Es llegeix en minuts

El cap de la Marina indonèsia, Yudo Margono, ha informat aquest dijous que el submarí desaparegut dimecres amb 53 tripulants oxigen suficient per proveir la tripulació durant 72 hores. És per això que continuen les tasques de recerca de la nau que es van posar en marxa després que les autoritats perdessin el contacte amb el submarí. «Som optimistes, esperem que surti bé», ha dit el ministre de Defensa, Prabowo Subianto, que ha matisat que a bord del submarí hi ha un capità, tres experts en armament i 49 membres de la tripulació.

La nau va desaparèixer mentre realitzava una sèrie de maniobres militars. No havia passat ni una hora des de la submersió quan els responsables van perdre el contacte amb el submarí. La resta de barcos que participaven en l’exercici van començar la seva recerca de forma immediata.

Notícies relacionades

Margomo també ha informat que s’ha trobat una important font de magnetisme que fa pensar que el submarí es troba entre els 50 i 100 metres de profunditat, cosa que podria donar pistes sobre la seva ubicació a les aigües entre les illes de Bali i Java. Després d’haver trobat una taca de combustible al mar, s’estudia també la possibilitat que els tripulants hagin buidat el tanc per perdre pes i estiguin flotant a uns 50 o 100 metres de distància. Una altra possible explicació que es dona a la taca de combustible és que el tanc s’hagi trencat i el submarí es trobi entre 500 i 700 metres de profunditat.

Col·laboració internacional

Actualment, participen en la recerca cinc barcos, un helicòpter i més de 400 persones. A més, el ministre de Defensa de Singapur, Ng Eng Hen, ha anunciat que el submarí de rescat de la Marina singapuresa es troba ja de camí a aigües indonèsies per ajudar en la recerca del ‘KRI Nanggala-402’ i s’espera que hi arribi el dia 24. «Les nostres relacions militars amb Indonèsia són estretes, s’han anat construint durant anys d’exercicis militars i compromisos», ha assenyalat Ng Eng Hen. Malàisia també ha indicat que s’afegirà a la recerca amb diversos vaixells.