Violència racial als EUA

Dimiteix la policia que va matar el jove negre Daunte Wright a Minneapolis

  • L’agent Kim Potter, veterana del cos i presidenta del sindicat policial, hauria confós «accidentalment» la seva pistola elèctrica amb la seva arma de foc

2
Es llegeix en minuts

Les protestes per la violència racial i els abusos de la policia van seguir per segona nit consecutiva a Minneapolis, Estats Units, després que aquest diumenge una agent matés d’un tret el jove afroamericà Daunte Wright, al qual havien parat per una infracció menor de trànsit. Aquest dimarts, l’agent implicada, Kim Potter, ha presentat la seva dimissió «en el millor interès de la comunitat» mentre s’investiga el succeït.

Segons l’explicat per la premsa nord-americana, Potter, de 48 anys, és una veterana de la policia de la ciutat, on treballa des de fa 26 anys i ha servit com a presidenta del seu sindicat. «He estimat cada minut de ser oficial de policia i de servir a aquesta comunitat el millor possible, però crec que el millor per a la comunitat, el departament i els meus companys és que dimiteixi immediatament», va escriure Potter, segons el St. Paul Pioneer Press.

El cap de la policia de Brooklyn Center, Tim Gannon, també han presentat la seva dimissió aquest dimarts després de conèixer la renúncia de l’agent.

Va confondre la seva pistola elèctrica

Aquest diumenge, Potter va fer estacionar Wright per portar un ambientador penjat del retrovisor del seu cotxe. La versió oficial explica que al veure que el jove de 20 anys tenia pendent una ordre d’arrest van intentar emmanillar-lo, però ell es va escapolir per ficar-se de nou dins del cotxe. En aquell moment, segons mostra un vídeo publicat per la policia local, l’agent l’amenaça d’utilitzar la seva Taser i tot seguit dispara, però no amb la seva pistola de descàrrega elèctrica, sinó amb la seva arma de foc reglamentària.

Notícies relacionades

La premsa apunta que Potter ja va estar involucrada en el passat en un tiroteig mortal. Va ser el 2019, quan va arribar a una casa als suburbis de Minneapolis on dos agents de policia més havien disparat fins a sis vegades contra un home amb una malaltia mental que suposadament es va abalançar amb un ganivet contra ells. Potter va ordenar als agents que se n’anessin als seus cotxes i va acompanyar-ne un a comissaria com a presidenta del sindicat. Els dos agents no van ser acusats.

Enmig de la creixent tensió a Minneapolis durant la tercera setmana de judici per l’assassinat de George Floyd, l’expresident nord-americà Barack Obama ha tuitejat sobre la necessitat de «portar a terme una investigació completa i transparent, però també és un recordatori del molt que necessitem reimaginar el treball policial i la seguretat pública en aquest país».