Vídeo impactant

Detingut, amenaçat i agredit al tornar a casa: Nou abús policial als Estats Units contra un home negre

  • Dos agents van apuntar amb les seves pistoles un subtinent de l’exèrcit i quan va dir tenir por de sortir del vehicle li van respondre: «Hauries de tenir-ne»

Detingut, amenaçat i agredit al tornar a casa: Nou abús policial als Estats Units contra un home negre
1
Es llegeix en minuts

Nou cas d’abús policial als Estats Units contra un home negre. El 5 de desembre Caron Nazario, subtinent del Cos Mèdic de l’Exèrcit nord-americà, tornava amb cotxe a casa seva a Windsor (Virginia) quan dos agents el van obligar a estacionar el vehicle en una gasolinera. El que va passar després l’ha portat a presentar una demanda.

I és que els dos agents van exigir a crits que Nazario baixés del seu cotxe mentre l’apuntaven amb les seves pistoles. Al veure-ho, el militar va posar el seu telèfon mòbil a sobre del davantal per gravar el que pogués passar, va treure les mans per la finestra i va demanar explicacions. En un moment de tensió l’home negre diu tenir por de sortir del vehicle, a la qual cosa un dels agents li respon: «Hauries de tenir-ne».

Tot seguit, i després de negar-se a sortir del vehicle, aquest mateix agent ruixa el rostre de subtinent amb un esprai de pebre de manera reiterada fins que, amb el rostre xop, l’obliguen a sortir del seu cotxe. «Estic servint aquest país, ¿i així és com em tracten?», va dir Nazario als agents, segons el vídeo del seu telèfon mòbil. Al treure’l del cotxe aquest mateix agent el colpeja amb els genolls a les costelles i el tomben a terra mentre l’emmanillen.

Denúncia contra els agents

Notícies relacionades

Ara la víctima d’aquest abús ha presentat una denúncia contra els dos agents per violar els seus drets constitucionals. Segons la demanda, Joe Gutierrez i Daniel Crocker el van amenaçar d’acusar-lo per delictes com obstrucció o agressió si decidia queixar-se, amb la qual cosa podrien destruir la seva carrera a l’exèrcit nord-americà.

A la seva demanda, Nazario assenyala que és considerat un objectiu per ser un home negre. Amb la seva acció legal pretén enviar el missatge «que aquest tipus de comportament no serà tolerat», segons va assenyalar el seu advocat, Jonathan Arthur.