Desastres naturals

Les inundacions a Indonèsia i Timor Oriental deixen ja 155 morts

  • 72 persones estan desaparegudes i hi ha uns 8.000 evacuats

inundaciones

inundaciones / Achmad Ibrahim (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 155 persones han mort en les inundacions i riuades provocades pel fort temporal de pluges que castiga des del cap de setmana l’est d’Indonèsia i la petita nació de Timor Oriental, mentre 72 persones estan desaparegudes.

A Indonèsia 128 persones han mort en les regències de Flores Est, Alor, Lembata i Ende i Bima, mentre 72 es mantenen desaparegudes, d’acord amb l’actualització de dades feta aquest dimarts per l’Agència Nacional de Rescats. Els equips d’emergència miren d’accedir a regions que encara es mantenen incomunicades, a més de proveir d’assistència milers d’afectats i uns 8.000 evacuats. Els agents de rescat indonesis tenen difícil l’accés a algunes de les zones afectades, on només es pot arribar per via marítima, una alternativa difícil pels forts vents i l’onatge que colpegen la zona.

Milers d’edificis i vivendes han sigut danyats pel temporal, vinculat al cicló tropical ‘Seroja’, segons l’esmentat ens indonesi

Per la seva banda, la televisió pública de Timor Oriental va informar la vigília d’almenys 27 morts a causa del temporal que ataca aquest país d’1,3 milions d’habitants, a la capital del qual, Dili, parcialment negada, s’han registrat 13 víctimes mortals, sis de les quals, nens. El president de Timor Oriental, Francisco Guterres ‘Lú-Olo’, va qualificar les inundacions de «gran calamitat» i va dir que les autoritats encara treballen per establir la veritable dimensió dels danys i el nombre de víctimes.

Notícies relacionades

L’agència indonèsia de meteorologia ha advertit de fortes pluges per a la setmana vinent a diverses zones de l’arxipèlag, on l’estació de precipitacions pluvials té lloc generalment entre el novembre i el març.

Indonèsia ha patit 1.030 desastres naturals des del gener del 2021, incloent-hi terratrèmols, inundacions, allaus de terra, incendis i tornados, que, sense comptar les víctimes de les últimes inundacions, han causat 282 morts.