Investigació oberta

Més de 1.800 presos s’escapen d’una presó a Nigèria després d’un atac armat

  • Els assaltants van arribar al centre penitenciari en camionetes i autobusos i armats amb armes sofisticades

  • El penal està a la localitat d’Owerri, capital de l’estat d’Imo, al sud-est del país africà

Més de 1.800 presos s’escapen d’una presó a Nigèria després d’un atac armat
1
Es llegeix en minuts

Més de 1.800 presos es van escapar aquest dilluns d’una presó federal al sud-est de Nigèria després d’un atac d’homes armats. L’atac va ser a una presó d’Owerri, capital de l’estat d’Imo, ha precisat el portaveu del Servei Correccional del país africà, Francis Enobore, en un comunicat. «El Centre de Custodia d’Owerri ha sigut atacat per homes armats desconeguts i han alliberat per la força un total de 1.844 reclusos», va assenyalar Enobore, que ha explicat que els assaltants van arribar en camionetes i autobusos.

«Els atacants, que van irrompre a la instal·lació al voltant de les 02.15 hores (01:15 GMT) del dilluns 5 d’abril del 2021, van aconseguir ingressar al pati utilitzant explosius per volar el bloc administratiu», ha assenyalat el portaveu. Els atacants anaven «armats amb armes sofisticades i immediatament van fer front al personal de seguretat de servei en una ferotge batalla».

Sis reclusos van tornar voluntàriament a la presó després de l’atac per unir-se a 35 reclusos que es van negar a escapar-se, ha apuntat Enobore, a l’afegir que s’ha iniciat una operació de recerca dels fugits i s’ha ordenat una investigació dels fets.

El Poble Indígena de Biafra (IPOB, en les seves sigles en anglès), un grup que demana la secessió del sud-est de Nigèria i que el Govern ha culpat d’atacs anteriors a la regió, ha negat la seva participació en l’incident. Emma Powerful, secretària de publicitat d’aquesta organització, ha assegurat en un comunicat que l’IPOB no era responsable de l’atac, «ja que el grup es va formar sobre el principi de la pau i no comprometria els seus principis».

Trets esporàdics

Notícies relacionades

El portaveu de la Policia estatal d’Imo, Orlando Ikeokwu, va confirmar que els pistolers també van atacar el quarter general d’aquest cos de seguretat, on van incendiar diversos edificis i vehicles.

Ikenna Duru, un resident d’Owerri, ha declarat a Efe per telèfon que la gent de la zona va ser despertada pels trets esporàdics dels atacants. «Vam escoltar sorolls forts, com d’armes i explosius (...). No sabíem què estava passant. Tots tenien por. Els sons eren persistents i jo pensava que algunes persones havien vingut a atacar-nos (als residents)», ha relatat Duru. «Ha sigut més tard, aquest matí, quan ens hem adonat que van venir a atacar la presó i la comissaria» policial, ha afegit el resident. 

Temes:

Nigèria