Anglaterra torna a permetre les reunions i l’esport a l’aire lliure

  • També tornaran a ser autoritzats els casaments amb fins a sis persones

  • Johnson ha mostrat esperança que avui s’obri un «gran estiu britànic de l’esport»

Anglaterra torna a permetre les reunions i l’esport a l’aire lliure
2
Es llegeix en minuts

Anglaterra permet a partir d’aquest dilluns les reunions a l’aire lliure, incloses en jardins privats, de fins a sis persones o de dues llars, així com els esports a l’exterior, en un nou pas de la desescalada començada el 8 de març.

Entre altres mesures de suavització de les restriccions, també tornaran a ser autoritzats els casaments amb fins a sis persones, dins del full de ruta per sortir de l’estricte confinament que Anglaterra viu des del començament d’aquest any i que manté tancats, per exemple, tots els comerços no essencials. El Govern britànic emfatitza la importància de no fer encara reunions a l’interior, amb un nou eslògan: «Mans, cara, distància i aire lliure».

Anglaterra –la resta de regions del Regne Unit, com Escòcia o Gal·les, tenen el seu propi calendari de desescalada– aixeca també l’ordre de quedar-se a casa i permet els desplaçaments dins del país, si bé manté la recomanació de treballar des del domicili mentre sigui possible.

Malgrat tot, el primer ministre, Boris Johnson, ha instat tots els ciutadans a mantenir les precaucions, a causa de l’augment de casos a Europa continental i les noves variants del coronavirus, que amenacen l’èxit del programa de vacunació britànic, que ahir va arribar la xifra de 30 milions de primeres dosis administrades.

Esport i terrasses

En un missatge amb motiu d’aquest nou pas en la desescalada, Johnson ha mostrat esperança que avui s’obri un «gran estiu britànic de l’esport», mentre ha fet una crida a continuar respectant les regles i a vacunar-se quan es rebi la invitació a fer-ho. El pròxim pas del desconfinament es farà el 12 d’abril, quan es reobriran les terrasses de ‘pubs’ i restaurants, així com els comerços i negocis no essencials, com les perruqueries.

Gal·les permetrà les vacances locals a partir de dissabte, mentre que Escòcia acabarà amb l’ordre de quedar-se a casa divendres, en altres fulls de ruta marcats per les autoritats regionals.

Notícies relacionades

El Govern britànic confia que gràcies a la seva campanya de vacunació –que serà interrompuda a l’abril a causa de problemes de proveïment– el 21 de juny podrà posar fi a la desescalada de forma completa.

Segons les xifres difoses aquest diumenge, en les últimes 24 hores han mort 19 persones al Regne Unit a causa de la Covid, amb un total de fins a 126.592, mentre que s’han confirmat 3.862 nous contagis (ja en són 4,33 milions des del començament de la pandèmia).