Onada de contagis a Europa

Alemanya qualifica tot França de «zona d’alta incidència» per Covid

  • Junt amb França, passen a ser «zona d’alta incidència» per a Alemanya, Eslovàquia i la República Txeca, designades fins ara «zones amb nova variant del virus»

Alemanya qualifica tot França de «zona d’alta incidència» per Covid
1
Es llegeix en minuts

Alemanya va situar aquest divendres tot França i els seus territoris d’ultramar com a «zona d’alta incidència» per Covid, una mesura que entrarà en vigor aquest diumenge, a causa del repunt dels casos al país veí.

És la principal novetat de l’última actualització de la llista que publica l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia –però que elabora conjuntament amb els ministeris de Sanitat, Interior i Exteriors– i que podria tenir importants conseqüències per a la lliure circulació entre les dues economies més grans de l’eurozona.

La qualificació com a «zona d’alta incidència» suposa que totes les persones procedents d’aquesta regió que vulguin ingressar a Alemanya hauran de presentar a l’arribar-hi un test PCR negatiu de menys de 48 hores i acceptar una quarantena que es pot reduir a cinc dies amb una segona prova negativa. El departament francès de Moselle, que fa frontera amb Alemanya, ja era considerat «zona amb nova variant del virus», per la preeminència a la regió de la mutació brasilera.

Queixes dels qui travessen la frontera

Això havia donat lloc a controls fronterers d’Alemanya –que exigien un PCR negatiu amb menys de 24 hores–, cosa que havia provocat queixes de l’altre costat, ja que uns 16.000 francesos travessen diàriament la frontera per treballar.

Junt amb França, passen a ser «zona d’alta incidència» per a Alemanya, Eslovàquia i la República Txeca, designades fins ara «zones amb nova variant del virus».

A més, la classificació alemanya inclou ara com a «zones de risc» –que requereixen un test i quarantena– Dinamarca (excepte les Feroe i Grenlàndia), Israel, així com regions de Finlàndia, Croàcia, Noruega i Àustria. La immensa majoria de països del món es troben en aquesta categoria. Fins ara només la qualificació com a «zona sense risc» (una de les quatre de la llista de l’RKI) permetia evitar el test PCR negatiu i la quarantena a l’arribar a Alemanya.

Notícies relacionades

No obstant, arran de la designació de les illes Balears amb aquesta categoria i la consegüent polèmica pel repunt de la demanda de viatges turístics a Mallorca aquesta Setmana Santa s’ha modificat la normativa.

A partir de dimarts tots els viatgers que vulguin ingressar a Alemanya hauran de presentar un test negatiu, independentment del lloc de procedència. Procedir d’una zona sense risc evita tan sols la quarantena.