21 agents ferits

Vuit arrestats després dels aldarulls a Bristol

  • Són «imminents» més detencions per la violència ocorreguda durant la protesta contra una nova llei policial

Vuit arrestats després dels aldarulls a Bristol
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia del Regne Unit ha confirmat la detenció de vuit persones després de les protestes i els aldarulls desencadenats durant el cap de setmana a la ciutat de Bristol en contra d’una nova i controvertida llei policial, mentre que ha anunciat més arrestos «imminents»en relació amb les manifestacions, segons informa Efe. En un comunicat publicat aquest dilluns, la Policia ha assegurat que després de la investigació iniciada pel «violent desordre» són «imminents» més detencions.

En total, 21 agents van resultar ferits, dos d’ells de gravetat, durant les protestes, mentre que diversos vehicles policials, a més d’una comissaria, van ser incendiats i vandalitzats. Dels arrestos, les forces de seguretat detallen que sis són per càrrecs de desordre violent i uns altres dos per possessió d’una arma ofensiva.

Més de 100 agents i personal de la Policia d’Avon i Somerset estan treballant en el cas, que està sent dirigit per l’equip d’investigació de delictes greus del cos. El cos espera fer més detencions a mesura que avanci la investigació.

«El que va passar als carrers de Bristol diumenge va ser vergonyós», ha lamentat la cap de detectius de la Policia, Carolyn Belafonte, que ha afegit que compten amb molt material audiovisual per obtenir totes les evidències possibles. En els pròxims dies, ha continuat, difondran el material recopilat perquè el públic ajudi les forces de seguretat a identificar els sospitosos. «Aquesta serà una investigació llarga, però estem totalment compromesos a rastrejar tots els que van participar en el desenfrenat desordre. Per a aquells que van participar en aquesta onada d’ofenses, poden esperar que truquin a la seva porta en els pròxims dies o setmanes; pot ser que arribi abans del que creuen», ha advertit Belafonte.

Tant la ministra de l’Interior britànica, Priti Patel, com el primer ministre, Boris Johnson, han condemnat la violència desencadenada en les protestes a Bristol. «La gent, òbviament, té dret a protestar en aquest país, però ha de fer-ho de manera pacífica i legal», ha recordat Johnson.

Notícies relacionades

El que va començar com una manifestació pacífica al centre de la ciutat sota el lema ‘Kill de bill’ (‘Matem la llei’), va acabar derivant en aldarulls després que un grup marxés cap a la comissaria de New Bridewell.

La llei, entre altres punts, donaria més competències a les autoritats davant manifestacions no-violentes, incloent-hi les que es considerin massa sorolloses o molestes.

Temes:

Regne Unit