Política australiana

Escàndol a Austràlia per les imatges d’actes sexuals de diputats en seu parlamentària

Vídeos i fotos van córrer per un xat de membres del partit conservador abans de ser filtrats

El primer ministre, Scott Morrison, ha sigut criticat per la gestió d’una acusació de violació d’una empleada en mans d’un excol·lega

Escàndol a Austràlia per les imatges d’actes sexuals de diputats en seu parlamentària
1
Es llegeix en minuts

La difusió de vídeos en què es veu empleats del Govern conservador australià realitzant actes sexuals al Parlament, un d’ells masturbant-se a l’oficina d’una diputada, ha aixecat una gran polèmica a Austràlia i ha augmentat la debilitat de l’Executiu.

El primer ministre conservador, Scott Morrison, ha qualificat aquests comportaments d’«escandalosos». Morrison ha sigut recentment criticat per la forma en què va gestionar diversos temes, com una acusació de violació formulada per una empleada contra un excol·lega.

Els vídeos i les fotos, que pel que sembla s’han compartit en un xat grupal entre empleats del Govern conservador abans de ser filtrats, van ser revelats per primera vegada dilluns a la nit pel diari ‘The Australian’ i Channel 10. Han desencadenat molt d’enrenou, sobretot perquè arriben precedits per una sèrie de casos que entelen les esferes polítiques australianes i que han generat protestes a tot el país.

A la sala d’oració

El denunciant, identificat només com Tom, va afirmar als dos mitjans de comunicació que treballadors del Govern i diputats de vegades utilitzaven la sala d’oració del Parlament per mantenir relacions sexuals i que havien portat prostitutes a l’edifici «per al plaer dels diputats de la coalició». També va explicar que un grup d’empleats intercanviava fotos pornogràfiques en què apareixien ells mateixos i que ell en va rebre tantes que s’havia «tornat immune».

Notícies relacionades

Va parlar d’una «cultura d’homes que creuen que poden fer el que volen» i que, tot i que estima que els empleats probablement no hagin violat cap llei, «moralment, estan acabats». Ja s’ha acomiadat un conseller i el Govern ha promès prendre més mesures.

La ministra de la Dona, Marise Payne, que també és titular de la cartera de Relacions Exteriors, va declarar als mitjans de comunicació que les revelacions són «més que decebedores» i reforcen la necessitat de la investigació ordenada pel Govern sobre la cultura del lloc del treball al Parlament.

Temes:

Austràlia