Emboscada gihadista

Almenys onze soldats morts i onze més desapareguts a Mali

  • Uns cent terroristes armats en motos i camionetes van atacar els militars malians

Almenys onze soldats morts i onze més desapareguts a Mali
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Exèrcit de Mali ha informat d’almenys onze soldats morts, 14 ferits i onze més desapareguts en una emboscada dilluns a la localitat de Tessit, a l’est del país.

Segons un comunicat del cap de l’Estat Major de les Forces Armades de Mali, un grup de cent terroristes armats en motos i camionetes van realitzar l’emboscada dilluns a les 13.00 hores (hora local) a la localitat situada a 60 quilòmetres al sud del municipi d’Ansongo, a prop de la frontera de Mali amb Burkina Faso i el Níger.

A part dels onze soldats morts, el succés també va deixar set atacants morts. A més, entre els 14 ferits de l’Exèrcit, vuit es troben greus, que van ser evacuats per la Missió Multidimensional Integrada d’Estabilització de les Nacions Unides a Mali (Minusma). Entre els danys materials, l’Exèrcit ha informat en un comunicat de tres vehicles destruïts.

Notícies relacionades

Després de l’atac, es va enviar un grup de les Forces Armades a cobrir la zona, amb el recolzament de dos helicòpters de l’operació Barkhane, llançada per França.

Mali, com altres països del Sahel, ha estat registrant en els últims mesos un nombre creixent d’atacs gihadistes, obra tant de la filial d’Al-Qaida a la regió com de la d’Estat Islàmic, cosa que ha fet, a més, augmentar la violència intercomunitària i que ha provocat el desplaçament de desenes de milers de persones.