al centre del país

19 soldats morts en un atac a un campament de l'exèrcit de Mali

Els atacants, que no han sigut identificats, també n'han ferit uns altres cinc

13/01/2020 Militar francés de la Operación Barkhane en Malí

13/01/2020 Militar francés de la Operación Barkhane en Malí / MINISTERIO DE DEFENSA DE FRANCIA (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dinou soldats han mort i cinc han resultat ferits en un atac contra un campament de l’exèrcit al centre de Mali abans de l’alba de diumenge, ha explicat a Reuters un portaveu de l’exèrcit i un funcionari local. La identitat dels atacants no estava clara immediatament.

Van entrar al campament a prop del llogarret de Sokolo a les cinc del matí, van obrir foc, van destruir algunes estructures i se’n van anar poc després, va dir Balco Ba, un administrador adjunt a la ciutat pròxima de Niono. El portaveu de l’exèrcit Dirran Kone va dir que el camp estava més tard sota control, els reforços eren al seu lloc i s’estava buscant els assaltants.

Sospita de grups islàmics

El compte oficial de Twitter de l’exèrcit de Mali explica que s’havia desplegat un avió de Mali per investigar l’escena. Grups islàmics amb enllaços a Al-Qaida i l’Estat Islàmic operen a l’àrid centre i nord de Mali i han utilitzat l’àrea com a base des d’on llançar atacs contra soldats i civils en la veïna Burkina Faso, el Níger i més allà.

Notícies relacionades

Grans àrees del Sahel, la franja de matolls al sud del Sahara, han quedat fora del control dels exèrcits i les forces policials, molestant els governs locals i els seus socis internacionals que han lluitat per contenir la propagació de grups gihadistes a l’Àfrica occidental.

Vint-i-quatre soldats malians van ser assassinats i 29 ferits quan militants van atacar una patrulla al nord de Mali al novembre. Vint persones van resultar ferides a principis d’aquest mes al nord, incloses 18 forces de pau de l’ONU del Txad, en un atac amb coets contra una base militar de les forces de l’ONU, França i Mali.

Temes:

Mali