Una dècada de conflicte a Síria

El Regne Unit imposa sancions a alts càrrecs d’Assad

El Govern britànic argumenta la mesura per la «dècada de brutalitat» durant la guerra

1
Es llegeix en minuts

El Govern del Regne Unit ha anunciat sancions contra el ministre d’Exteriors sirià, Faisal Mekdad, i altres autoritats del règim de Bashar al-Assad com a represàlia per la «dècada de brutalitat» a què ha sigut sotmesa la població, coincidint amb el desè aniversari del començament de la guerra.

«Avui, fem responsables sis individus més per un assalt contra ciutadans que haurien d’estar protegint», ha declarat el ministre d’Exteriors britànic, Dominic Raab, que ha criticat la dura repressió contra qui només emprenia «la temeritat de demanar una reforma pacífica».

A més de Mekdad, designat al capdavant de la diplomàcia siriana el novembre del 2020, a la llista negra també s’afegeixen els comandaments militars Zaid Salá i Malik Aliaa –aquest últim comandant de la Guàrdia Republicana–, el responsable de l’assessoria de comunicació Luna al-Shibl i els empresaris Yassar Ibrahim i Muhamad Bara al-Qatirji.

Notícies relacionades

Londres imposa per tots ells una limitació de viatges i la congelació de tots els actius que puguin tenir sota sobirania britànica, en una línia de pressió que complementa amb crides en favor de les converses de pau amb mediació de les Nacions Unides i actualment paralitzades.

El Govern britànic ha lamentat que, deu anys després de la «rebel·lió» contra Al-Assad, el règim «continua tractant els sirians amb brutalitat i violència» i manté «bloquejat» el procés polític. «Els abusos contra els drets humans, la repressió i la corrupció que van desencadenar les protestes el 2011 han empitjorat i la situació humanitària segueix deteriorant-se», ha denunciat.