Repunt de contagis

Itàlia decreta un confinament total de tres dies per Setmana Santa

Els ciutadans podran traslladar-se a una altra casa dins la mateixa regió, una vegada al dia i només dues persones, sense comptar els menors de 14 anys

Itàlia decreta un confinament total de tres dies per Setmana Santa
1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

El Govern italià ha aprovat aquest divendres un decret llei per aplicar el confinament total del 3 al 5 d’abril, els tres dies festius de la Setmana Santa a Itàlia, i aplicarà a partir del 15 de març la zona roja, la de més restriccions, a les regions amb una incidència setmanal superior a 250 casos per cada 100.000 habitants.

El decret llei, que haurà de ser aprovat pel Parlament, endureix les mesures actuals a Itàlia després que l’últim dia es registressin 25.673 nous contagis de coronavirus, el major nombre des de fa mesos, i augmentés la pressió als hospitals. Les noves mesures restrictives aprovades aquest divendres en el Consell de Ministres, després de parlar amb les regions, seran vàlides del 15 de març al 6 d’abril.

Segons fonts governamentals, durant els tres dies festius de Setmana Santa els ciutadans podran traslladar-se a una altra casa dins la mateixa regió, una vegada al dia i només dues persones, sense comptar els menors de 14 anys. Una excepció per poder visitar familiars en aquestes dates.

Tot Itàlia en zona roja o taronja

Segons el decret, les àrees grogues –les de menys restriccions– desapareixeran, i passaran a zona roja aquelles regions que tinguin una incidència setmanal superior a 250 casos per cada 100 mil habitants, per la qual cosa des de dilluns gairebé tot Itàlia estarà en zona roja o taronja.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, només la regió de Sardenya serà l’única a mantenir-se en zona blanca, amb totes les activitats obertes, mentre que a partir de dilluns acabaran en zona roja la Llombardia, el Piemont, el Vèneto, les Marques, Trentino Alto Adige, l’Emília-Romanya i Friül - Venècia Júlia, mentre que el Laci (Roma n’és la capital) està dubte, a l’espera de les últimes dades.

En vermell, des de la setmana passada, ja hi ha Campània, Basilicata i Molise; és una zona on es permet poder anar a treballar, però tanquen totes les escoles i universitats i activitats no essencials. D’altra banda, com va anunciar la ministra d’Assumptes Regionals, Maria Stella Gelmini, es van aprovar ajuts de fins a 290 milions per facilitar els permisos parentals retribuïts als que s’hagin de quedar amb els seus fills pel tancament de les escoles i també s’augmentaran els ajuts per contractar persones d’ajuda a casa.