Assassinada

Apareix el cos de la jove londinenca assassinada presumptament per un policia

El cos de Sarah Everard, la noia de 33 anys desapareguda el 3 de març, ha aparegut aquest divendres en un bosc de Kent

Apareix el cos de la jove londinenca assassinada presumptament per un policia
2
Es llegeix en minuts

El cos de Sarah Everard, la noia londinenca de 33 anys desapareguda el 3 de març, ha aparegut aquest divendres en un bosc de Kent (sud-est d’Anglaterra), segons han informat fonts policials. «El cos va ser trobat i ha sigut identificat. Puc confirmar que és el cos de Sarah Everard», va dir el comissionat adjunt Nick Ephgrave en una breu declaració a Scotland Yard.

Sarah Everard, de 33 anys, havia visitat uns amics a Clapham, al sud de Londres, i tornava casa seva, a Brixton, a uns 50 minuts a peu, quan va desaparèixer cap a les 21.30, el 3 de març. El principal sospitós del seu assassinat és un agent de policia que va ser detingut dimarts passat. La Policia Metropolitana de Londres (Met o Scotland Yard) serà investigada pel supervisor de l’activitat policial per possibles errors en el cas de la noia.

L’Oficina Independent per a la Conducta de la Policia (IOPC, en anglès) va informar aquest divendres que, entre altres coses, investigarà el fet que el sospitós, identificat a la premsa com Wayne Couzens, es mantingués de servei després d’haver sigut denunciat el 28 de febrer per exposició indecent en un McDonalds al sud de Londres. Segons la premsa, Couzens, que treballava en el comando de protecció parlamentària i diplomàtica, va fer un torn de vigilància a l’ambaixada dels Estats Units abans de presumptament cometre el delicte.

Commoció social

Entre altres qüestions, haurà d’analitzar com van gestionar els agents l’acusació d’exhibicionisme contra el seu col·lega i el fet que aquest, que continua sent interrogat a comissaria, va haver de ser atès ahir en un hospital per ferides al cap –tot i que la Met ha indicat que van passar quan estava sol a la seva cel·la–.

Notícies relacionades

A més de Couzens, detingut dimarts a la seva casa a Deal (sud-est d’Anglaterra), va ser arrestada una dona acusada d’assistir-lo, que ha quedat en llibertat condicional.

La desaparició d’Everard, de 33 anys, quan tornava a casa seva des del pis d’un amic al sud de Londres ha commocionat els londinencs i diversos col·lectius de dones miren d’organitzar una vetlla en el seu honor dissabte, enmig de les restriccions per la pandèmia. També s’han fet peticions i campanyes demanant «Reclamar els carrers» perquè les dones se sentin segures al caminar soles i per conscienciar els homes sobre la seva responsabilitat per canviar aquesta situació.