Pàgines caigudes

Un incendi a la central d’OVH, el servidor més gran d’Europa, deixa sense connexió centenars d’empreses

  • El foc, que no ha causat víctimes personals, ha afectat greument la seu del ‘hosting’ a Estrasburg, que dona servei a més d’1,5 milions de clients a tot el món

Un incendi a la central d’OVH, el servidor més gran d’Europa, deixa sense connexió centenars d’empreses
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La connexió de moltes empreses s’ha vist interrompuda després de l’incendi que ha assolat aquest dimecres a la matinada l’edifici que OVHcloud, l’empresa de servidors més gran d’Europa, té a Estrasburg. Afortunadament, el foc s’ha pogut apagar sense registrar víctimes, però sí que ha destruït una de les bases de dades principals, l’‘SBG2’, que acollia més de 29.000 llocs web.

Prop d’un centenar de bombers han acudit a la zona dels fets per combatre les flames, un incendi que ha començat poc després de la mitjanit a la zona industrial de Port du Rhin i que s’ha allargat fins passades les set del matí.

Servidors caiguts

Malgrat que només una de les quatre torres de dades de l’OVH ha quedat greument perjudicada per les flames –l’‘SBG2’, citada anteriorment–, «els bombers continuen refredant l’edifici amb aigua», ha tuitejat el seu fundador Octave Klaba a les 7.20 hores, alhora que ha afegit que no tenien accés a l’edifici i que per això els altres servidors tampoc es reiniciarien en tot el dia.

Amb la caiguda dels servidors d’OVHcloud, l’empresa de ‘hosting’ més gran d’Europa –que dona servei a més d’1,5 milions de clients arreu del món i que utilitzen el 3,2% de les webs–, s’han vist afectades pàgines com les del Govern francès, l’aeroport d’Estrasburg, populars videojocs com Rust, el Centre Pompidou o el Club d’Handbol de Crétei, que han hagut de penjar el cartell de «no disponible» després de l’incendi.

Tot i que alguns ja han anunciat que les seves webs ja tornen a estar disponibles a través d’altres servidors, l’incident a la central d’OVH ha deixat sense connexió aquestes pàgines web durant hores.

Klaba ha utilitzat les seves xarxes socials per informar de la reobertura dels tres servidors que continuen inutilitzats. L’‘SBG1’ i l’‘SBG4’ es tornaran a posar en marxa dilluns que ve, mentre que l’‘SBG3’ haurà d’esperar fins al pròxim dia 19.

Notícies relacionades

De moment, l’empresa ha presentat les «seves més sinceres disculpes» als seus clients afectats, a qui ja ha proposat un pla de recuperació empresarial per solucionar la indisponibilitat dels seus servidors.

L’última facturació d’aquesta empresa data del 2019, en què va declarar més de 600 milions d’euros.

Temes:

Internet França