Una visita històrica

El Papa es reuneix amb el pare del nen ofegat, símbol del drama dels refugiats

El Pontífex ha rebut una fotografia del mort de les mans del seu progenitor durant la seva visita a Erbil, a l’Iraq

1
Es llegeix en minuts

El papa Francesc s’ha reunit diumenge a Erbil, la capital del Kurdistan iraquià, amb el pare d’Alan Kurdi, el nen sirianokurd de tres anys que va morir ofegat quan intentava arribar en un bot a Turquia el 2015 escapant-se de la guerra.

El papa ha tingut una cita amb Abdullah Kurdi, pare del petit, que a l’aparèixer estès ofegat a una platja turca es va convertir en el símbol del drama dels refugiats després de la missa que va celebrar a Erbil a l’estadi Franso Hiriri durant la seva visita a l’Iraq. El papa es va entretenir una bona estona amb ell i va poder escoltar les paraules de dolor d’aquest pare que va perdre a més de l’Alan el seu altre fill de cinc anys i la seva dona, va informar el Vaticà.

Francesc s’ha mostrat partícip del seu sofriment, i Kurdi, que viu actualment a Erbil, es va mostrar molt agraït per les paraules del papa i la seva proximitat també a tots els migrants que busquen comprensió, pau i seguretat deixant el seu país arriscant la vida».

Una foto tràgica

Notícies relacionades

El pare d’Alan Kurdi va regalar al Pontífex un quadro amb la tràgica foto del nen ofegat a les costes del mar Egeu. La família Kurdi procedeix de Kobani, al nord de Síria, i s’estava escapant d’aquesta ciutat, assetjada durant mesos pel grup gihadista Estat Islàmic, en un intent d’arribar a Europa per després emigrar al Canadà.

L’Alan, el seu germà i la seva mare es trobaven entre els dotze sirians que van morir ofegats després de partir de la ciutat turística turca de Bodrum.