Mor un dirigent patronal mexicà en un atemptat

  • Un home li va disparar tres vegades i després va fugir

Mor un dirigent patronal mexicà en un atemptat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dirigent patronal de l’estat mexicà de San Luis Potosí, ubicat al centre del país, va morir després de patir un atemptat amb arma de foc en què li van disparar dos trets, va informar aquest dilluns la fiscalia general d’aquesta regió.

La víctima de l’atac va ser el president de la Confederació Patronal de la República Mexicana (Coparmex) a San Luis Potosí, Julio César Galindo Pérez, que va ser atacat a trets davant una vulcanizatdora, negoci on es reparen pneumàtics o llantes d’automòbils.

«Després de l’atac, Galindo Pérez va ser traslladat a l’hospital, sabem que va rebre dos impactes [de bala], un al tòrax i l’altre a l’abdomen, i finalment va morir», va informar el fiscal Federico Arturo Garza Herrera en entrevista amb el canal Milenio Televisión. A més, el fiscal va relatar que, segons les primeres investigacions, es va tractar d’una agressió directa.

Va dir que al matí la víctima va assistir a reparar un pneumàtic en aquest establiment i quan hi va tornar, acompanyat per una de les seves filles, a recollir la roda, d’un vehicle de color negre va baixar un subjecte armat que va anar directament contra ell, li va disparar fins en tres ocasions i posteriorment va fugir.

Després de l’agressió, que va ocórrer al voltant de les 14.00 hores locals (20.00 GMT), la fiscalia va emetre un comunicat en què va anunciar que havia començat les investigacions per l’agressió amb trets d’arma de foc que va patir el líder empresarial.

Notícies relacionades

El ministeri públic estatal va informar que la víctima va ser traslladada a un hospital per rebre atenció mèdica, on posteriorment va morir. En la nota es va apuntar que la Policia d’Investigació (PDI) va començar amb les diligències respectives per establir quina persona o quines van efectuar els trets.

A més, l’àrea de Serveis Pericials de la Vicefiscalia treballa en l’escena dels fets per recollir indicis per l’ocorregut, on van trobar tres casquets de bala.