Crisi sanitària mundial

La primera ministra de Nova Zelanda demana a la població «delatar» els qui se saltin les restriccions

  • El Govern va decidir aquest cap de setmana tornar a confinar la ciutat d’Auckland després de detectar-hi un positiu

La primera ministra de Nova Zelanda demana a la població «delatar» els qui se saltin les restriccions
1
Es llegeix en minuts

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha instat aquest dilluns la població a «delatar» tots aquells que violin les mesures de restricció imposades pel Govern per frenar l’avanç del coronavirus.

Ardern, que s’ha mostrat visiblement frustrada en una roda de premsa, ha assegurat que les violacions de les mesures que van portar al tancament de la ciutat d’Auckland per segona vegada en un mes són «intolerables».

En aquest sentit, ha acusat aquells que s’han vist implicats en l’últim brot registrat d’ignorar les instruccions de les autoritats sobre la necessitat d’aïllar-se. «Aquests individus hauran d’enfrontar-se al judici de tot el país, hi ha conseqüències, sens dubte», ha dit.

Mesures de quarantena

Notícies relacionades

Tot i que Nova Zelanda, amb una població de 5 milions de persones, ha registrat únicament 26 morts pel coronavirus, la primera ministra ha insistit en la importància de delatar-se els uns als altres. «Si per sortir de la crisi cal delatar un familiar i amic per no seguir les normes, hem de fer-ho. Amb delicadesa, però fer-ho», ha manifestat.

Les paraules d’Ardern arriben després que s’imposessin mesures de quarantena a Auckland, segons informacions del diari ‘The New Zealand Herald’. Així, ha lamentat que «tots estan pagant» per les accions d’uns quants.