Crisi sanitària global

Nova Zelanda torna a confinar Auckland una setmana per un positiu de Covid-19

  • El Govern ja havia tancat la seva ciutat més gran, el 14 de febrer i durant tres dies, per tres positius

  • Les autoritats intenten esbrinar on es va produir el nou contagi, d’origen desconegut

Nova Zelanda torna a confinar Auckland una setmana per un positiu de Covid-19
1
Es llegeix en minuts

El Govern de Nova Zelanda, un dels països lloats per la seva manera ràpida i efectiva de combatre la pandèmia de la Covid-19, va declarar aquest dissabte un confinament de set dies sobre Auckland, la seva ciutat més poblada amb 1,7 milions d’habitants, al detectar una infecció d’origen desconegut. Nova Zelanda ja havia confinat Auckland durant tres dies el 14 de febrer per tres positius.

La primera ministra, Jacinda Ardern, va anunciar que des del diumenge al matí entra en vigor la mesura d’emergència, que prohibeix les reunions públiques, demana treballar des de casa i declara obligatori l’ús de la mascareta, entre altres normes.

A més, la mandatària va informar sobre l’augment de les restriccions, que limiten l’aforament de les reunions públiques, sobre la resta del país.

El confinament va ser decretat després de confirmar-se avui un nou contagi local d’una persona que ahir a la tarda va anar a fer-se una prova per detectar el virus; i que després va anar al gimnàs i altres llocs públics amb gran afluència. Les autoritats sanitàries del país oceànic no han pogut precisar on es va poder contagiar aquesta persona, que va començar a mostrar símptomes de la malaltia dimarts.

Millor gestió

Ardern va indicar que és una «causa de preocupació» que el malalt portés el virus des de fa una setmana i no es posés en aïllament voluntari. El director general de Salut, Ashley Bloomfield, va indicar que han procedit a fer proves sobre els familiars més pròxims.

Notícies relacionades

Dimecres de la setmana passada, Auckland, amb 1,7 milions d’habitants, va acabar un confinament de tres dies per mirar de frenar els contagis atribuïts a l’anomenada soca britànica.

Nova Zelanda, amb una gestió davant la pandèmia que ha sigut considerada com la millor del món, acumula des que va començar un total de 2.372 contagis de Covid-19, que inclouen 356 casos catalogats com a probables, i 26 morts. EFE