Retir daurat

Florida: territori Trump

  • Amb Mar-a-Lago com a centre d’operacions, l’expresident combina golf, panxades de notícies per cable i venjança política

  • Melania Trump passa diverses hores al dia a l’spa i planeja obrir una oficina a Palm Beach

  • Ivanka, instal·lada amb Jared Kushner a Miami, s’allunya del primer pla polític, en el qual entra Donald Jr.

Florida: territori Trump
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

No mana ja al Despatx Oval, però Donald Trump continua regnant en el Partit Republicà, ara des de Florida i, almenys a Mar-a-Lago, continua sent president, literalment, tot i que sigui del club privat en què va reconvertir el 1993 la propietat de 10.000 metres quadrats que va comprar el 1985.

Des que el 20 de gener van abandonar Washington per no haver d’assistir a la investidura de Joe Biden, l’exmandatari i la seva dona, Melania, s’han instal·lat en Palm Beach, on la seva vida s’assembla bastant a la d’altres residents de l’elitista comunitat: ell té moltes hores de golf (en un dels seus clubs) i moltes hores de spa per a ella (tot i que potser es reduiran quan obri una oficina a Palm Beach per mantenir viva la seva campanya ‘Be Best’). Però quan acaben les jornades amb un sopar a la fresca, les ovacions que solen rebre a l’arribar al pati (on solen compartir taula amb els pares de l’exprimera dama, també instal·lats a Mar-a-Lago) recorden que no són una parella qualsevol.

La dieta de Trump l’últim mes ha inclòs plats del seu menú quan ocupava el Despatx Oval: panxades de notícies per cable, golf amb aliats polítics o celebritats com Kid Rock i molt telèfon, tot i que, segons han explicat ‘Politico’ i la CNN, ara Trump és «inaccessible» excpte per a un cercle limitat de lleials ajudants, vells amics i els més acèrrims aliats polítics. I ha cobrat paper central en la seva nutrició un element: la venjança cap a tots aquells que sent que el van trair.

A partir d’aquest mes s’anticipa que començarà per Mar-a-Lago una desfilada de polítics que aspiren a la benedicció de Trump. Perquè ell vol assegurar que en cada una de les curses electorals obertes el 2022 hi hagi un candidat amb el segell d’aprovació MAGA (Make America Great Again).

Notícies relacionades

Es veu molt pel club també Donald Jr. i la seva parella, Kimberly Guilfoyle, involucrats fins a la medul·la a mantenir vigorós el trumpisme. I el fill gran de Trump, instal·lat a la pròxima localitat de Jupiter, té cada vegada més pes en el moviment i omple el buit que va deixant Ivanka, la descendent preferida de l’expresident.

Jupiter està més a prop de Mar-a-Lago que Miami, on s’han instal·lat no només Tiffany, la filla de Trump i Marla Maples, sinó també Ivanka i el seu marit, Jared Kushner, per ara en un apartament mentre construeixen la casa en el terreny de l’exclusiva illa Indian Creek que van comprar a Julio Iglesias per 30 milions de dòlars. I la vida de l’exassessora de la Casa Blanca ara inclou hores a la platja (on se l’ha vist llegint el Dalai-Lama) i el missatge, cristal·lí, que no té intenció de desafiar el senador Marco Rubio pel seu escó.