Conflicte diplomàtic

Biden reitera a Rússia que «mai» reconeixerà la seva sobirania sobre Crimea

Per Biden, «Crimea és Ucraïna», per això s’ha compromès a continuar treballant perquè Rússia «reti comptes» per aquest i altres «abusos» en territori ucraïnès

Biden reitera a Rússia que «mai» reconeixerà la seva sobirania sobre Crimea
1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha remarcat aquest divendres que «mai» reconeixerà la sobirania russa sobre la península de Crimea en el setè aniversari de l’inici d’una annexió que, segons el parer de Washington, deriva d’una «invasió il·legal».

«Fa set anys, Rússia va violar el dret internacional, les normes per les quals es regeixen les relacions entre països i la sobirania i integritat territorial del seu veí Ucraïna», ha resumit Biden en un comunicat. Estats Units, ha afegit, «segueix del costat d’Ucraïna».

Per Biden, «Crimea és Ucraïna», per això s’ha compromès a continuar treballant perquè Rússia «reti comptes» per aquest i altres «abusos» en territori ucraïnès. Moscou també ha donat suport als rebels separatistes que dominen diverses regions a la zona aquest d’Ucraïna.

Militarització de la península

El missatge de Biden se suma a un altre que va enviar pèviament el seu secretari d’Estat, Antony Blinken, que en un comunicat publicat dijous va recordar igualment que «Crimea és Ucraïna». Segons Blinken, la «creixent militarització» de la península en disputa té implicacions «molt més enllà de les fronteres d’Ucraïna» i amenaça «la seguretat comuna del món».

Notícies relacionades

El cap de la diplomàcia nord-americana, que ha acusat Rússia de mantenir «en un estat de por constant» els habitants de Crimea, ha fet una crida perquè posi fi «immediatament a la seva ocupació, alliberi els presos polítics ucraïnesos que té tancats injustament i torni el control total de la península a Ucraïna».

Així mateix, ha demanat Moscou que «posi fi a la seva agressió a l’est d’Ucraïna» i ha advertit que les sancions imposades contra Rússia per aquestes «agressions» es mantindran vigents, llevat que cessin.