Violades i torturades

Investiguen els assassinats de dues dones a l’occident de Veneçuela

Totes dues presentaven signes de tortura física, abús sexual i estrangulació

Investiguen els assassinats de dues dones a l’occident de Veneçuela
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia de Veneçuela va informar aquest dimarts que investiga els assassinats de dues dones, una d’elles menor d’edat, ocorreguts a l’estat de Portuguesa, a l’occident del país caribeny, segons reporta Efe.

El fiscal general veneçolà, Tarek Saab, va dir a Twitter que van ser designats dos fiscals nacionals «per investigar i sancionar els repudiables crims de les joves Eduarlis Carolina [Falcón] i Elyannis Martínez», els cossos de les quals van ser trobats aquest dimarts en una zona despoblada del municipi Turén, part de l’estat de Portuguesa. «Totes dues van ser trobades amb signes de tortura física en un terreny erm. Hi haurà màxima justícia», va afegir el fiscal en el mateix missatge.

D’acord amb els reports de mitjans locals, Falcón, de 20 anys, estava desapareguda des del matí de dilluns, quan va deixar la seva casa per anar al gimnàs. El seu cos, que presentava signes d’abús sexual, va ser trobat prop d’un pont conegut com a Las Marías.

L’assassinat de Falcón s’uneix al de la noia de 17 anys Elyannis Martínez, que va desaparèixer diumenge passat després d’assistir a una església evangèlica de Turén. Les ressenyes indiquen que el seu cos va ser trobat en un descampat d’una zona coneguda com La Misión, pròxim al seu lloc de vivenda, amb signes d’abús sexual i tortura. Es creu que totes dues van morir per estrangulació.

Notícies relacionades

El Governador de l’entitat, el chavista Rafael Calles, va dir a Twitter que no descansarà fins «que es faci justícia» per aquests crims, i es va declarar «consternat» pel succés. En aquest sentit, va assenyalar que va donar «instruccions als organismes de seguretat per trobar-ne el responsable o responsables» dels assassinats. Calles també va dir que els crims van passar contra tres dones, tot i que no va aclarir qui era la tercera, que Saab no va esmentar quan va informar que el seu despatx va obrir una investigació.

A Veneçuela van perdre la vida almenys 256 dones durant 2020 en fets atribuïbles a la violència de gènere, d’acord amb l’organització Utopix, que recopila aquestes dades en vista del silenci informatiu del Govern veneçolà.