Lluita de criminals

Onze morts per enfrontaments entre grups de narcotràfic i mineria il·legal a Colòmbia

A Nariño, la zona de les confrontacions, hi ha unes 36.000 hectàrees de cultius de coca

Onze morts per enfrontaments entre grups de narcotràfic i mineria il·legal a Colòmbia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Defensa de Colòmbia, Diego Molano, ha informat aquest dilluns d’onze morts aquest cap de setmana al municipi de Tumaco, al departament colombià de Nariño, a causa d’enfrontaments entre grups dedicats al narcotràfic i la mineria il·legal, segons reporta Europa Press.

En concret, les defuncions s’han produït a partir de quatre fets violents ocorreguts al llarg del cap de setmana a la zona rural de Tumaco entre les xarxes de Los Contadores i el front Oliver Sinisterra, segons informa el medi colombià ‘El Tiempo’.

«Són quatre fets diferents d’homicidis que presumptament estarien relacionats amb la confrontació criminal i la recerca de domini territorial entre els grups organitzats narcotraficants», ha assenyalat Molano, per precisar que entre els morts hi ha membres de les bandes i civils.

En concret, dissabte es van trobar dos cadàvers al corregiment de Coanopi i un altre a la zona de Villa Rica. Així mateix, diumenge les autoritats van localitzar uns altres tres cossos sense vida al corregiment de Llorente i cinc a Puerto Rico.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el ministre ha incidit que a Nariño s’ubiquen al voltant de 36.000 hectàrees de cultius de coca, gairebé 10.000 d’elles al municipi de Tumaco, així que les xarxes criminals es disputen el control.

D’aquesta manera, Molano ha assegurat que les autoritats actuaran amb «contundència» i ha demanat col·laboració ciutadana per trobar els presumptes autors dels fets, entre els quals, segons el ministre, es trobarien ‘el Gringo’ i ‘Mario 40’, els caps d’Oliver Sinisterra i Los Contadores, respectivament, pels quals s’ofereix una recompensa.

Temes:

Colòmbia