Segona etapa de vacunació

El Regne Unit ja supera els 15 milions de vacunats

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dilluns que el país s’endinsa a una nova etapa d’immunització després de superar les 15 milions de persones vacunades, un assoliment que ha qualificat com a «increïble». Tal com ha explicat a un missatge a la nació difós a través del seu compte de Twitter, a partir d’ara seran vacunades aquelles persones d’edats compreses entre els 65 i 69 anys considerades «clínicament vulnerables».

Així mateix, ha demanat a les persones de més de 70 anys que encara no hagin sigut vacunades que es posin en contacte amb les autoritats pertinents per gestionar-ho.

«Gràcies als científics, als treballadors, als repartidors, al personal sanitari i als voluntaris que han fet que això sigui possible», ha manifestat Johnson, que ha apuntat que en els últims dos mesos i des de l’administració de la primera vacuna, el país ha aconseguit «vacunar algunes de les persones més vulnerables».

Tasca nacional

En aquest sentit, ha recordat que la vacunació s’ha dut a terme a centres mèdics, hospitals, esglésies, mesquites, farmàcies i centres comunitaris, entre d’altres. Així, ha donat les gràcies també a l’Exèrcit i ha recordat que s’ha tractat d’una tasca «conjunta a nivell nacional». «Ho hem fet junts», ha destacat.

Notícies relacionades

«Vull donar les gràcies a totes aquestes persones. Poden estar orgulloses del paper que han exercit», ha dit. «Gràcies també a tots els que s’han vacunat per ara; es protegeixen a si mateixos i als altres», ha afegit, si bé ha insistit que «encara hi ha molt per fer».

El Regne Unit va registrar diumenge gairebé 11.000 nous casos de coronavirus i prop de 260 de morts. Concretament, el Ministeri de Sanitat va informar de 10.972 casos i 258 de morts en l’última jornada, davant els 13.308 casos i 621 de morts de la vigília, en xifres a la baixa en part pel descens de proves durant el cap de setmana. El país acumula ja 4.038.708 contagis i 117.166 de morts a causa de la malaltia, d’acord amb l’últim balanç.