Missatge en un vídeo

La filla de l’emir de Dubai diu ser una «ostatge» del seu pare i témer per la seva vida

La princesa ha gravat un missatge amb un telèfon mòbil des d’un dels lavabos de la mansió on està retinguda

La filla de l’emir de Dubai diu ser una «ostatge» del seu pare i témer per la seva vida
1
Es llegeix en minuts

La princesa Latifa, filla de l’emir de Dubai i que havia intentat escapar-se del país el 2018, ha denunciat ser una «ostatge» i témer per la seva vida, en uns vídeos difosos per la BBC. «Estic en una mansió. Estic segrestada i aquesta mansió s’ha convertit en la presó», ha dit la princesa, de 35 anys, en un vídeo gravat amb un telèfon mòbil des del lavabo perquè «és l’única habitació amb una porta que puc tancar».

«Totes les finestres estan tancades [...], hi ha cinc policies a l’exterior i dues dones policies a l’interior», afegeix la filla de Mohamed bin Rached Al Maktoum. «Em preocupo tots els dies per la meva seguretat i per la meva vida [...] la policia m’ha dit que estaré a la presó tota la meva vida i que mai tornaré a veure el sol», prossegueix.

Programa de la BBC

Aquests vídeos seran transmesos dimarts a la nit en el programa ‘Panorama’ de la BBC, que els va obtenir d’amics pròxims a la princesa. Contactades per l’AFP, les autoritats de Dubai no van reaccionar dimarts a la tarda.

Notícies relacionades

El 2018, Latifa Al Maktoum va anunciar en un vídeo difós a Youtube voler fugir del seu país. A punt de plorar, va dir que havia sigut «torturada» i «empresonada durant tres anys» pel seu pare després d’un primer intent de fuga quan era una adolescent, el 2002. Aquest vídeo va ser publicat després del fracàs d’aquest intent, a bord d’un veler que havia sigut capturat per la marina índia.

Des d’aleshores, la princesa no es va manifestar públicament. Segons la BBC, ella explica en els seus vídeos que va ser drogada al veler i no va despertar fins que va tornar a Dubai, on està retinguda.