Campanya de vacunació

Més de 22 milions de xinesos ja han rebut la vacuna contra la Covid

L’objectiu estatal és tenir 50 milions d’immunitzats per a les festivitats de l’Any Nou Lunar

Més de 22 milions de xinesos ja han rebut la vacuna contra la Covid
Es llegeix en minuts

El Periódico

Més de 22 milions de persones a la Xina ja han rebut una dosi de la vacuna contra la Covid-19, segons ha revelat aquest dimecres un alt càrrec de la Comissió Nacional de Sanitat del país asiàtic i informa Efe.

Citat pel diari estatal ‘Global Times’, Zeng Yixin, subdirector de la Comissió, ha indicat que s’han administrat fins ara 22,77 milions de dosis i que el país «progressa adequadament» en la seva campanya de vacunació per a grups considerats de risc com ara funcionaris, empleats portuaris i transportistes.

Segons la premsa local, el pla de les autoritats passa per vacunar 50 milions de persones abans del període vacacional de l’Any Nou Lunar, que el 2021 cau entre l’11 i el 17 de febrer, moment en què centenars de milions de migrants urbans viatgen als seus llocs d’origen.

«Abans d’injectar les dosis, el personal encarregat de la campanya ha d’informar els que es vagin a inocular de les contraindicacions així com realitzar seguiment de qualsevol reacció adversa», ha afegit Zeng.

No obstant, en algunes províncies xineses s’han cancel·lat ja les fires, celebracions multitudinàries i exposicions típiques d’aquestes dates i han demanat que no es viatgi si no és imprescindible.

Les restriccions als viatges, ja siguin oficials o mitjançant «recomanacions», faran que el nombre de desplaçaments es redueixi en un 40% respecte al de l’Any Nou xinès del 2019, segons les autoritats.

El 15 de desembre, la Xina va aprovar una campanya de vacunació de cara a l’hivern que se centra en persones de grups de risc com les anteriorment citades i treballadors de cadenes de fred, personal sanitari o empleats de mercats, entre d’altres.

La vacunació per a aquests casos «d’emergència» ja s’havia portat a terme des de mitjans del 2020, amb un total de 4,5 milions de dosis distribuïdes fins a finals de l’any passat.

Et pot interesar

Els plans contemplen que, una vegada s’aprovin més vacunes i s’ampliï la capacitat de producció, es començarà a subministrar l’antigen a avis o malalts crònics i a la resta de la població.

L’últim dia del 2020 la Xina va donar el seu primer vistiplau a la comercialització d’una de les vacunes contra la Covid desenvolupades al país, la de la farmacèutica estatal Sinopharm i la seva subsidiària Institut de Productes Biològics de Pequín, que, segons aquesta última empresa, té una eficàcia del 79,3%. 

Temes:

Xina Coronavirus