La pandèmia a Europa

Portugal, col·lapsat per la Covid, estudia enviar pacients a altres països

El país s’està veient colpejat durament per la tercera onada de la pandèmia i l’extensió de la variant britànica

Portugal, col·lapsat per la Covid, estudia enviar pacients a altres països
1
Es llegeix en minuts

El Govern portuguès sospesa demanar ajuda internacional i enviar pacients de Covid a hospitals d’altres països davant la saturació que pateixen els seus centres, al límit del col·lapse després de setmanes assistint a un creixement constant d’hospitalitzats. La revelació va ser realitzada per la ministra de Salut lusitana, Marta Temido, en una entrevista a la cadena pública RTP aquest dilluns a la nit, en la qual va afirmar que «el Govern portuguès està accionant tots els mecanismes de què disposa, principalment en el quadro internacional, per garantir que dona la millor assistència».

Quan la seva entrevistadora li va preguntar sobre si l’Executiu del socialista António Costa es planteja «demanar ajuda internacional, ajuda europea, per enviar pacients» a altres països, la ministra va respondre: «Estem en un extrem de la Península i, per tant, amb més dificultats geogràfiques, però de qualsevol manera, hi ha mecanismes i formes d’obtenir auxili i d’ajustar formes de col·laboració, i naturalment que les estem sospesant», va dir la ministra. No obstant, va remarcar que s’ha de tenir en compte «que tota la situació europea és preocupant».

Tercera onada devastadora

Portugal està sent durament colpejat per la tercera onada de Covid, entre altres coses, per la presència de la variant britànica, que té ja una prevalença del 20%.

Notícies relacionades

La setmana passada va ser la pitjor del país des que va començar la pandèmia, amb rècord diari de morts,fins a les 275 registrades diumenge, l’últim màxim conegut, que va coincidir amb les eleccions presidencials. El nombre de casos diaris diagnosticats voreja els 14.000.

El creixement de la Covid té a punt del col·lapse els hospitals, on hi ha ingressats 6.420 pacients de Covid, 767 dels quals estan a cures intensives. Amb al voltant de deu milions d’habitants, Portugal ja ha registrat des de l’inici de la pandèmia 10.721 morts i 643.113 positius de Covid-19.