Temporalment

Un jutge pro-Trump bloqueja la suspensió de les deportacions impulsada per Biden

  • El fiscal general de Texas ja va llançar una demanda per soscavar els resultats de les eleccions als EUA

  • En els seus últims dies, Trump va firmar un acord amb Texas per blindar les seves polítiques migratòries

Un jutge pro-Trump bloqueja la suspensió de les deportacions impulsada per Biden
1
Es llegeix en minuts

Un jutjat de Texas ha bloquejat temporalment la suspensió de les deportacions d’immigrants irregulars als Estats Units durant 100 dies, acció executiva emesa pel president nord-americà, Joe Biden.

La sentència, que bloqueja la suspensió durant 14 dies, arriba després que el fiscal general de Texas, Ken Paxton, recorregués davant els tribunals la mesura, presa el primer dia de Presidència del nou titular en el càrrec.

Segons Paxton, la mesura «viola la Constitució dels Estats Units, el dret administratiu i el dret federal respecte a migració així com un acord entre Texas i el Departament de Seguretat Nacional».

«Amenaça» a Texas

El jutge Drew Tipton, nomenat per l’expresident Donald Trump, ha considerat que Texas podria veure’s «perjudicada» si la mesura es manté en peu. «El tribunal determina que l’amenaça de mal a Texas supera qualsevol mal potencial als demandats», ha indicat en la sentència, recollida per la cadena de televisió CNN.

Notícies relacionades

En els últims dies de Govern Trump, Texas va firmar un acord amb l’Executiu que buscava blindar les polítiques migratòries del Govern del magnat novaiorquès a l’estat i entorpir les futures polítiques de Biden.

Paxton també va ser el principal impulsor d’una demanda per intentar soscavar el resultat de les eleccions als Estats Units a l’impugnar els resultats de diversos estats frontissa que va ser desestimada pel Tribunal Suprem.