Família presidencial

Ashley Biden: el compromís social i la discreció

L’única filla del president amb la seva segona dona va exercir de treballadora social abans de crear la seva empresa de moda sostenible

Ashley Biden: el compromís social i la discreció
2
Es llegeix en minuts
Montse Martínez
Montse Martínez

Periodista

ver +

Ha sigut el mateix Biden el que, al parlar de la seva filla Ashley (Wilmington, 1981), ha assegurat que el seu compromís per intentar canviar el món a millor és fins i tot més gran que el seu. Amb 39 anys, l’única filla fruit del segon matrimoni del president amb Jill Jacobs, ja ocupa el forat que deixa Ivanka Trump a la Casa Blanca i es perfila, clarament, com la seva antítesi. Diversos gestos han evidenciat que pot convertir-se en l’amplificador perfecte de la lluita per la igualtat social que pregona el seu progenitor, tot i que el seu caràcter discret, allunyada de càmeres i xarxes socials, no ha deixat entreveure els seus plans.

Llicenciada en l’Antropologia Cultural a la Universitat de Tulane, els seus primers llocs de treball es van centrar en el treball social: des d’un centre de salut mental infantil fins a recerques per a la prevenció del crim entre joves. En el seu posterior càrrec de directora del Centre de Justícia de Delaware va tenir un paper molt actiu en la lluita contra la pena de mort.

Va evolucionar cap a l’àmbit de la moda, però sense deixar de banda el seu compromís social. Livelihood és la marca de roba sostenible creada per Ashley, que destina un 10% de les vendes de les seves peces de cotó orgànic a causes socials.

Defensora dels animals

La defensa a ultrança dels animals és una altra de les característiques que la defineix. De fet, quan va descobrir que la firma de productes de bellesa Bonne Bell utilitzava animals per provar els seus productes, ho va denunciar públicament i va instar la companyia a aturar aquestes pràctiques. Apassionada dels dofins, va aconseguir amb insistència que el seu pare aprovés la llei d’informació al consumidor de protecció de dofins del 1990. També abraça el moviment feminista, com es tradueix de la seva participació en la cimera Women Rule celebrada a Washington el 2014, on va abordar temes com els drets reproductius, la bretxa salarial i el repartiment en les feines de casa.

Notícies relacionades

Ashley no és aliena al drama familiar que s’ha acarnissat amb la saga. Tenia tres germans més grans per part de pare; Beau, mort d’un tumor cerebral el 2015; Hunter, empresari amb negocis a Ucraïna abocat a una lluita constant contra l’addicció a les drogues i l’alcohol, i Naomi Christina, morta amb poc més d’un any en un accident de cotxe amb la seva mare, la primera dona del president, Neilia.

Sempre ha reconegut que la mort del seu germà Beau, a qui estava molt unida, la va desorientar. Va ser ell, mort als 46 anys, qui li va presentar el que avui és el seu marit, el metge i cirurgià Howard Krein. Com a jueu, la cerimònia va ser interreligiosa, atès el catolicisme de la família Biden.