Educació

El curs escolar començarà l’1 de març a l’Uruguai malgrat la pandèmia

El Govern manté el calendari previst malgrat l’augment de contagis

El curs escolar començarà l’1 de març a l’Uruguai malgrat la pandèmia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Uruguai preveu l’inici de l’any escolar corresponent al 2021 l’1 de març i «no veu motius» fins al moment, malgrat l’augment de casos de Covid-19, per modificar la data establerta, va assegurar aquest dilluns el ministre d’Educació i Cultura d’aquest país, Pablo Da Silveira, segons reporta EFE.

Malgrat que en primera instància el ministre va informar que les classes s’iniciarien «l’última setmana de febrer», va aclarir a través de la xarxa social Twitter que al febrer comencen a treballar els docents en «sales preparatòries» de l’any.

«La voluntat del Govern és complir amb el calendari de retorn a classes, que comença en l’última setmana de febrer. No veiem de moment raons per modificar-ho. Hi hauria d’haver un canvi de situació molt gran», va dir a la premsa.

Va afegir que en el cas que hi hagués un canvi de situació el calendari escolar es troba entre «les últimes coses» que vol modificar el Govern de Luis Lacalle Pou, ja que, com va explicar, a causa de la pandèmia aquest sector ha patit «problemes i perjudicis importants», que, segons la seva opinió, són «pèrdua» d’aprenentatge.

«Preferim molta presencialitat, perquè sabem, i l’experiència de l’any ho demostra, que quan la presencialitat es redueix significativament els que més ho pateixen són els més febles», va assegurar.

Da Silveira va afirmar que el personal docent es troba «entre les primeres poblacions» que rebran la vacuna contra la Covid-19 al país sud-americà, sense que, de moment, es conegui la data d’inici del pla d’inoculació ni quina marca s’escollirà.

De la mateixa manera, l’Administració Nacional de l’Educació Pública (ANEP) va informar mitjançant un comunicat l’octubre passat la disposició de l’inici de classes a partir de l’1 de març «sempre que les condicions així ho permetin».

Notícies relacionades

Aquest dilluns, l’Uruguai va arribar als 32.873 casos acumulats del SARS-CoV-2 i 319 morts per la Covid-19 des que es va decretar l’emergència sanitària al país el 13 de març del 2020.

Aquest dimarts hi ha prevista una reunió virtual de les desenes d’experts del Grup Assessor Científic Honorari (GACH), que ajuda el Govern uruguaià en la gestió de la pandèmia, que tindrà lloc dies després de la renúncia d’un dels seus integrants i sense que se sàpiga encara res de la vacunació al país sud-americà.